ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ   /   Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση   /   Δημοτικό Σχολείο   /   Blog
Blog
Ένα σώμα γεμάτο... κόκαλα! (STEM)
31. 10. 2016

Σήμερα στην Α΄ τάξη γιορτάσαμε το Halloween! Δε χάσαμε όμως την ευκαιρία να μάθουμε και κάτι! Έτσι, σε συνδυασμό με το πρόγραμμα “Υγιεινής Διατροφής” που υλοποιούμε αυτή την περίοδο, γνωρίσαμε το σώμα μας και πιο συγκεκριμένα το σκελετό μας! Αρχικά, μέσα από ένα απλό πείραμα καταλάβαμε πώς θα ήταν ένα χέρι χωρίς κόκαλα: δοκιμάστε να φυσήξετε μέσα σε ένα λαστιχένιο γάντι και θα δείτε! Μιλήσαμε για το ρόλο των οστών στο σώμα μας, μάθαμε χρήσιμες πληροφορίες για το πλήθος και το μέγεθός τους, καθώς και για τις αρθρώσεις. Είδαμε από κοντά αληθινές ακτινογραφίες και σε ομάδες φτιάξαμε παζλ με σκελετούς!

Με την εφαρμογή “The human Body by Tinybop” ρίξαμε μια ματιά στο εσωτερικό μας και είδαμε τα κόκαλά μας να κουνιούνται!Δεν παραλείψαμε, φυσικά, να κατασκευάσουμε και τους δικούς μας σκελετούς! Πήραμε χαρτόνια και… μπατονέτες και φτιάξαμε συμπαθητικά ανθρωπάκια - σκελετούς, προσέχοντας πού πρέπει να βάλουμε τα μεγάλα κόκαλα, πού τα μικρά και πώς πρέπει να συνδέονται μεταξύ τους!

                                                                  

Eξερευνούμε
Αξιολογούμε
Αλλάζουμε τη ζωή μας
Γνωρίζουμε τον κόσμο
Κατακτούμε τη γνώση
Διαφοροποιούμε τις μεθόδους μας
Αποδεχόμαστε τη διαφορετικότητα
Χτίζουμε τον κόσμο
της φαντασίας μας
Καλλιεργούμε
παιδεία
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-22 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!