ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ   /   Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση   /   Δημοτικό Σχολείο   /   Blog
Blog
Project Γ΄ τάξης: Σώσε τον χιονάνθρωπο!
14. 02. 2021

Στο πλαίσιο του project “Σώσε τον χιονάνθρωπο” οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ’ τάξης ασχολήθηκαν με την κλιματική αλλαγή και το οικολογικό αποτύπωμα.

Ξεκίνησαν σημειώνοντας καθημερινά τις θερμοκρασίες του Ιανουαρίου, με σκοπό να αξιολογήσουν κατά πόσο η θερμοκρασία κυμαίνεται σε κανονικά για την εποχή επίπεδα. Στη συνέχεια, αφού έγινε διαχωρισμός των εννοιών του καιρού και του κλίματος, τα παιδιά έμαθαν τις κλιματικές ζώνες της Γης και ετοίμασαν παρουσιάσεις σχετικά με τα χαρακτηριστικά της κάθε ζώνης.

Στη συνέχεια, αφού έμαθαν για ακραία καιρικά φαινόμενα που προκαλούνται εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής, σε συνεργασία με την αρχιτέκτονα του σχολείου μας κ. Χρύσα Πολύζου, έφτιαξαν σε ομάδες τα δικά τους καταφύγια έκτακτης ανάγκης χρησιμοποιώντας ανακυκλώσιμα υλικά και επιχειρηματολογώντας για τις επιλογές τους. 

Στο πλαίσιο του μαθήματος των Αγγλικών, τα παιδιά μελέτησαν τις αιτίες και τα αποτελέσματα της ατμοσφαιρικής πίεσης και βρήκαν λύσεις για έναν καλύτερο πλανήτη. Με αφορμή την υπερθέρμανση της Γης ετοίμασαν αφίσες που καλούσαν να βοηθήσουμε όλοι για ένα καλύτερο αύριο!

Ένα ακόμα θέμα που μας απασχόλησε ήταν αυτό του οικολογικού αποτυπώματος τόσο ως προς τις καθημερινές μας συνήθειες όσο και ως προς τις διατροφικές μας επιλογές. Με τη βοήθεια της διατροφολόγου μας, κ. Δάφνη Νταλάπα, συζητήσαμε για τη σημασία του να επιλέγουμε τοπικά και εποχιακά προϊόντα. Στο πλαίσιο αυτό, τα παιδιά συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Ένα πιάτο για την υγεία μας”, στο οποίο γνώρισαν τις αρχές και τα οφέλη της μεσογειακής διατροφής και ετοίμασαν το πιο υγιεινό και θρεπτικό σάντουιτς.


Ακόμη, είδαμε ποιες καθημερινές μας συνήθειες επιβαρύνουν το περιβάλλον και πώς μπορούμε να αλλάξουμε κάποιες από αυτές, ώστε να δημιουργήσουμε έναν πλανήτη υγιή και ιδανικό για να ζούμε. Στο τέλος του project μας, έχοντας αποκτήσει πολλές γνώσεις γύρω από τη θεματική μας, τα παιδιά ετοίμασαν αφίσες ευαισθητοποίησης σχετικά με το περιβάλλον και τις χάρισαν στις υπόλοιπες τάξεις του σχολείου.

Eξερευνούμε
Αξιολογούμε
Αλλάζουμε τη ζωή μας
Γνωρίζουμε τον κόσμο
Κατακτούμε τη γνώση
Διαφοροποιούμε τις μεθόδους μας
Αποδεχόμαστε τη διαφορετικότητα
Χτίζουμε τον κόσμο
της φαντασίας μας
Καλλιεργούμε
παιδεία
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!