ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ   /   Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση   /   Δημοτικό Σχολείο   /   Blog
Blog
Μέλισσες πολλές μα και πολύτιμες!
30. 03. 2018

Στο πλαίσιο του προγράμματος της “Βιοποικιλότητας” και σε συνδυασμό με το πρόγραμμα απόκτησης βασικής βιωματικής εμπειρίας στην ΑΓΣ, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β' τάξης, υποδέχτηκαν στο σχολείο τον κύριο Χαράλαμπο Μισιρλή, υπεύθυνο του μελισσοκομείου της Σχολής.

Ο κύριος Μισιρλής μίλησε στα παιδιά για τις μέλισσες και τους έδωσε πολλές ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με τους βασικούς τύπους μέλισσας (βασίλισσα, κηφήνας, εργάτρια), καθώς και με το σπίτι των μελισσών, την κυψέλη! Τα παιδιά έμαθαν για το νέκταρ, την κηρήθρα, τη γύρη και τον τρόπο παραγωγής του μελιού και είχαν την ευκαιρία να δουν μέλισσες και λουλούδια μέσα από το μικροσκόπιο!

Ακόμη, παρατήρησαν από κοντά το εσωτερικό από ένα μελίσσι και τη δομή της κηρήθρας. Τέλος, ο κύριος Μισιρλής έδωσε στους μικρούς μαθητές να γευτούν μέλι κατευθείαν από την κηρήθρα! Ήταν πεντανόστιμο! Τον ευχαριστούμε πολύ!

Eξερευνούμε
Αξιολογούμε
Αλλάζουμε τη ζωή μας
Γνωρίζουμε τον κόσμο
Κατακτούμε τη γνώση
Διαφοροποιούμε τις μεθόδους μας
Αποδεχόμαστε τη διαφορετικότητα
Χτίζουμε τον κόσμο
της φαντασίας μας
Καλλιεργούμε
παιδεία
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!