ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ   /   Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση   /   Δημοτικό Σχολείο   /   Blog
Blog
Πόσο μακριά μπορεί να ταξιδέψει κανείς με ένα αερόστατο;
11. 05. 2018

Στο πλαίσιο του προγράμματος “Family and Community Literacy”, οι μαθητές και οι μαθήτριες του Β2, υποδέχτηκαν στην τάξη τους με πολλή χαρά τον πατέρα του συμμαθητή τους Σάββα Τενεκετζίδη, για να τους διαβάσει το βιβλίο “Πέντε εβδομάδες με το αερόστατο” του Αντώνη Παπαθεοδούλου, μια από τις γνωστότερες ιστορίες του Ιούλιου Βερν.

Μέσα από το βιβλίο, τα παιδιά γνώρισαν τον Δόκτορα Σάμιουελ Φέργκιουσον και το παράτολμο σχέδιό του: να χαρτογραφήσει και να αποκαλύψει τα μυστικά που κρύβει η ενδοχώρα της Αφρικής, ταξιδεύοντας με ένα καθόλου συνηθισμένο αερόστατο! Μέσω της περιπετειώδης αυτής ιστορίας, οι μαθητές και οι μαθήτριες διαπίστωσαν τη σημασία της φιλίας, της γνώσης, της περιέργειας, του θάρρους και της τόλμης.

Στη συνέχεια, ο κύριος Θεοδόσης και ο Σάββας επιφύλασσαν μια πολύ ευχάριστη έκπληξη στα παιδιά. Οι μαθητές και οι μαθήτριες, κατασκεύασαν τα δικά τους αερόστατα μέσω της τεχνικής origami. Ευχαριστούμε πολύ τον συμμαθητή μας Σάββα και τον πατέρα του!

Eξερευνούμε
Αξιολογούμε
Αλλάζουμε τη ζωή μας
Γνωρίζουμε τον κόσμο
Κατακτούμε τη γνώση
Διαφοροποιούμε τις μεθόδους μας
Αποδεχόμαστε τη διαφορετικότητα
Χτίζουμε τον κόσμο
της φαντασίας μας
Καλλιεργούμε
παιδεία
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!