ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ   /   Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση   /   Δημοτικό Σχολείο   /   Blog
Blog
Εξερευνώντας τον βυθό!
12. 06. 2018

Στο πλαίσιο του προγράμματος της Βιοποικιλότητας, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β' τάξης πραγματοποίησαν ένα project με θέμα τον βυθό και τα πλάσματα που ζουν σ' αυτόν. Η έρευνά τους ξεκίνησε μέσα από την παιδική ταινία “Νέμο”. Αφού  παρακολούθησαν δύο αποσπάσματα της ταινίας, συζήτησαν και ενδιάμεσα είδαν μια όμορφη παρουσίαση που τους είχε ετοιμάσει η κα Ελένη Βουκλουτζή. Μίλησαν για τα διάφορα είδη των ψαριών που ζουν στον βυθό, για τα σπίτια τους και το φυσικό περιβάλλον στο οποίο μεγαλώνουν, καθώς επίσης και για τη χλωρίδα των θαλασσών.

Σε επόμενο μάθημα, συνέχισαν την εξερεύνηση του θαλάσσιου βυθού, ασχολούμενοι αυτή τη φορά με τα ψάρια των ελληνικών θαλασσών. Τα παιδιά, χρησιμοποιώντας την εφαρμογή QR Code Reader, διάβασαν πληροφορίες για τα ψαράκια που ζουν στις ελληνικές θάλασσες κι έπειτα, ο κάθε μαθητής επέλεξε και έγραψε για το ψάρι που του έκανε τη μεγαλύτερη εντύπωση. Παράλληλα, ζωγράφισαν διάφορα μέρη του βυθού.
 
 
Σε συνέχεια του project με θέμα τα πλάσματα της θάλασσας, αφιέρωσαν ένα τρίτο μάθημα στην κατασκευή ενός τρισδιάστατου μοντέλου του βυθού! Τα παιδιά χωρίστηκαν σε ομάδες και, έχοντας ως πολύτιμη βοηθό μας και την κα Ελένη Βουκλουτζή, η κάθε ομάδα ανέλαβε να κατασκευάσει τον δικό της θαλάσσιο βυθό. Βασικό υλικό των ομάδων αποτέλεσε ένα μεγάλο χάρτινο κουτί το οποίο μεταμορφώθηκε από τους μικρούς μαθητές σε έναν μαγευτικό βυθό.
 
Εξωτερικά του κουτιού τα παιδιά κόλλησαν τις εργασίες που είχαν κάνει σχετικά με τα ψάρια των ελληνικών θαλασσών και τις πληροφορίες για τα διάφορα είδη. Στα εσωτερικά τοιχώματα του κουτιού, κολλήθηκαν ζωγραφιές των μαθητών με σκηνές από τον βυθό. Επιπλέον, τα παιδιά έκοψαν και κατασκεύασαν τρισδιάστατα ψαράκια τα οποία κρέμασαν και τοποθέτησαν με έναν έξυπνο τρόπο στον βυθό τους!
 
 
Τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά και οι ομάδες συνεργάστηκαν άψογα!
 
Eξερευνούμε
Αξιολογούμε
Αλλάζουμε τη ζωή μας
Γνωρίζουμε τον κόσμο
Κατακτούμε τη γνώση
Διαφοροποιούμε τις μεθόδους μας
Αποδεχόμαστε τη διαφορετικότητα
Χτίζουμε τον κόσμο
της φαντασίας μας
Καλλιεργούμε
παιδεία
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!