ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ   /   Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση   /   Δημοτικό Σχολείο   /   Blog
Blog
Μετά από μια επίσκεψη στο Βουστάσιο, ένα ποτήρι ζεστό κακάο ήταν ό,τι έπρεπε!
02. 03. 2018

Στο πλαίσιο του καινοτόμου βιωματικού προγράμματος της “Υγιεινής Διατροφής", οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β' τάξης, επισκέφθηκαν το γαλακτοκομείο της Σχολής και το Βουστάσιο.

Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του γαλακτοκομείου είδαν και συζήτησαν τη διαδικασία επεξεργασίας και παρασκευής του γάλακτος. Αμέσως μετά, φόρεσαν τις γαλότσες τους και συνέχισαν με την περιήγησή τους στο Βουστάσιο. Εκεί ξεναγήθηκαν στον χώρο και είδαν πώς ζουν τα μοσχαράκια. Ακόμη, έμαθαν πολλές πληροφορίες για το πώς γεννιούνται, τι τρώνε, πώς μεγαλώνουν και πώς γίνεται το άρμεγμα.

Αφού επέστρεψαν στην τάξη και με αφορμή το προηγούμενο μάθημα, οι μαθητές και οι μαθήτριες θυμήθηκαν την έννοια του μίγματος και του διαλύματος και αναρωτήθηκαν για το τι θα συμβεί αν ανακατέψουν λίγο κακάο σε ένα ποτήρι γάλα. Παρατήρησαν ότι, όταν το γάλα είναι κρύο η σκόνη του κακάο δεν μπορεί να διαλυθεί, ενώ όταν το γάλα είναι ζεστό το κακάο διαλύεται εύκολα.

Κατέληξαν έτσι στο συμπέρασμα ότι βασικό παράγοντα διαλυτότητας αποτελεί η θερμοκρασία του διαλύτη που στην περίπτωση αυτή ήταν το γάλα. Στη συνέχεια, η κυρία ετοίμασε και μοίρασε στον καθένα από ένα ρόφημα κακάο με γάλα της Σχολής, το οποίο συνοδεύτηκε με υγιεινά μπισκοτάκια!

Eξερευνούμε
Αξιολογούμε
Αλλάζουμε τη ζωή μας
Γνωρίζουμε τον κόσμο
Κατακτούμε τη γνώση
Διαφοροποιούμε τις μεθόδους μας
Αποδεχόμαστε τη διαφορετικότητα
Χτίζουμε τον κόσμο
της φαντασίας μας
Καλλιεργούμε
παιδεία
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!