Στο πλαίσιο του καινοτόμου βιωματικού προγράμματος της “Υγιεινής Διατροφής", οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β' τάξης, επισκέφθηκαν το γαλακτοκομείο της Σχολής και το Βουστάσιο.
Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του γαλακτοκομείου είδαν και συζήτησαν τη διαδικασία επεξεργασίας και παρασκευής του γάλακτος. Αμέσως μετά, φόρεσαν τις γαλότσες τους και συνέχισαν με την περιήγησή τους στο Βουστάσιο. Εκεί ξεναγήθηκαν στον χώρο και είδαν πώς ζουν τα μοσχαράκια. Ακόμη, έμαθαν πολλές πληροφορίες για το πώς γεννιούνται, τι τρώνε, πώς μεγαλώνουν και πώς γίνεται το άρμεγμα.
Αφού επέστρεψαν στην τάξη και με αφορμή το προηγούμενο μάθημα, οι μαθητές και οι μαθήτριες θυμήθηκαν την έννοια του μίγματος και του διαλύματος και αναρωτήθηκαν για το τι θα συμβεί αν ανακατέψουν λίγο κακάο σε ένα ποτήρι γάλα. Παρατήρησαν ότι, όταν το γάλα είναι κρύο η σκόνη του κακάο δεν μπορεί να διαλυθεί, ενώ όταν το γάλα είναι ζεστό το κακάο διαλύεται εύκολα.
Κατέληξαν έτσι στο συμπέρασμα ότι βασικό παράγοντα διαλυτότητας αποτελεί η θερμοκρασία του διαλύτη που στην περίπτωση αυτή ήταν το γάλα. Στη συνέχεια, η κυρία ετοίμασε και μοίρασε στον καθένα από ένα ρόφημα κακάο με γάλα της Σχολής, το οποίο συνοδεύτηκε με υγιεινά μπισκοτάκια!