ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ   /   Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση   /   Δημοτικό Σχολείο   /   Blog
Blog
Και ένα, και δύο, και τρία φύλλα στο χαρτί! (STEM)
01. 03. 2018

Στη Δ' τάξη ασχοληθήκαμε στα Μαθηματικά με τις μετρήσεις εμβαδών. Για να κάνουμε πιο βιωματικές τις μετρήσεις μας, σε συνεργασία με την κα Βουκλουτζή, Stem Academy Coordinator, κάναμε μια διασκεδαστική μέτρηση εμβαδών φύλλων!

Στην αρχή κάναμε μια συζήτηση για το πώς βρίσκουμε το μήκος και το πλάτος σε κανονικά και ακανόνιστα σχήματα, όπως π.χ. το σχήμα ενός φύλλου. Στη συνέχεια, βγήκαμε στο campus και μαζέψαμε φύλλα, για να μετρήσουμε το μήκος και το πλάτος τους και τα σημειώσαμε στο φύλλο εργασίας μας.

Έπειτα μας μοιράστηκαν μιλιμιτρέ χαρτιά και αφού ζωγραφίσαμε το περίγραμμα των φύλλων μας, προσπαθήσαμε να μετρήσουμε τα κουτάκια, για να βρούμε το εμβαδόν του. Στο τέλος προτείναμε και άλλους τρόπους μέτρησης του εμβαδού σε ένα ακανόνιστο σχήμα και η κυρία Ελένη, παίρνοντας αφορμή από αυτά που της είπαμε, μοιράστηκε μαζί μας πολύ… προχωρημένες γνώσεις!

Eξερευνούμε
Αξιολογούμε
Αλλάζουμε τη ζωή μας
Γνωρίζουμε τον κόσμο
Κατακτούμε τη γνώση
Διαφοροποιούμε τις μεθόδους μας
Αποδεχόμαστε τη διαφορετικότητα
Χτίζουμε τον κόσμο
της φαντασίας μας
Καλλιεργούμε
παιδεία
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!