ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ   /   Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση   /   Δημοτικό Σχολείο   /   Blog
Blog
Υιοθετούμε και απελευθερώνουμε δύο δεκαοχτούρες!
21. 03. 2018

Στο πλαίσιο του περιβαλλοντικού βιωματικού προγράμματος της "Βιοποικιλότητας", οι μαθητές και οι μαθήτριες των τμημάτων Β1 και Β2, επισκέφθηκαν το κέντρο "Δράση για την Άγρια Ζωή" στην περιοχή του Καλοχωρίου Θεσσαλονίκης και κατόπιν πραγματοποίησαν πεζοπορία στη λιμνοθάλασσα του Καλοχωρίου.

Αρχικά, τα παιδιά είχαν γίνει νονοί άγριων ζώων υιοθετώντας δύο μικρές δεκαοχτούρες τις οποίες οι υπεύθυνοι του κέντρου είχαν βρει τραυματισμένες και τις περιέθαλψαν ώσπου να γίνουν καλά και να είναι σε θέση να ξαναπετάξουν.

Κατά την επίσκεψή τους οι μαθητές και οι μαθήτριες, ξεναγήθηκαν σε ομαδούλες από τις υπεύθυνες στον χώρο του "νοσοκομείου" των άγριων ζώων και γνώρισαν από κοντά πολλά άγρια ζώα, μαθαίνοντας ταυτόχρονα και την ιστορία του καθενός από αυτά. Έπειτα, συγκεντρώθηκαν όλοι μαζί και απελευθέρωσαν με πολλή χαρά τις δύο μικρές δεκαοχτούρες αφήνοντάς τες να πετάξουν ξανά ελεύθερες και υγιείς στο φυσικό τους περιβάλλον.

Στη συνέχεια, έχοντας πάρει μαζί τα κατάλληλα εφόδια για μια σωστή πεζοπορία, ξεκίνησαν για τη λιμνοθάλασσα του Καλοχωρίου. Εκεί, πραγματοποίησαν μια μικρή πεζοπορία παρατηρώντας τον υδροβιότοπο καθώς και τα διάφορα είδη πουλιών που ζουν στην περιοχή. 

Έχοντας στον νου όλες αυτές τις όμορφες εικόνες και αναμνήσεις, τα παιδιά επέστρεψαν στο σχολείο γεμάτα ενθουσιασμό και συζήτησαν τις εντυπώσεις τους!

Eξερευνούμε
Αξιολογούμε
Αλλάζουμε τη ζωή μας
Γνωρίζουμε τον κόσμο
Κατακτούμε τη γνώση
Διαφοροποιούμε τις μεθόδους μας
Αποδεχόμαστε τη διαφορετικότητα
Χτίζουμε τον κόσμο
της φαντασίας μας
Καλλιεργούμε
παιδεία
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!