ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ   /   Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση   /   Δημοτικό Σχολείο   /   Blog
Blog
Φτιάχνοντας τα δικά μας φράγματα από.... τουβλάκια lego! (STEM)
01. 03. 2017

Στο πλαίσιο του βιωματικού προγράμματος “Νερό”, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α΄τάξης, ασχολήθηκαν με τα φράγματα. Αρχικά, εξηγήσαμε τι είναι το “φράγμα”, γιατί το φτιάχνουμε και σε το χρησιμεύει, βλέποντας παράλληλα σχετικές εικόνες. Στη συνέχεια, επιχειρήσαμε να φτιάξουμε και εμείς τα δικά μας φράγματα. Χωριστήκαμε, λοιπόν, σε 3 ομάδες και αφού φορέσαμε τις εργαστηριακές μας ποδιές, πήραμε μερικά τουβλάκια lego και πάνω σε μία βάση "χτίσαμε" το φράγμα μας.

Έπειτα, πήγαμε στην αυλή να δοκιμάσουμε την αποτελεσματικότητα της κατασκευής μας. Η κάθε ομάδα με τη σειρά της, τοποθετούσε το φράγμα σε ένα κεκλιμένο επίπεδο και έριχνε σ’ αυτό νερό από ένα μπουκαλάκι. Όπως ήταν αναμενόμενο, το φράγμα εμπόδιζε το νερό να κινηθεί πέρα από αυτό. Βέβαια, διαπιστώσαμε ότι όσο πιο χαμηλό ήταν το φράγμα που φτιάξαμε, τόσο πιο εύκολα ξεχείλιζε το νερό έξω από αυτό.

Eξερευνούμε
Αξιολογούμε
Αλλάζουμε τη ζωή μας
Γνωρίζουμε τον κόσμο
Κατακτούμε τη γνώση
Διαφοροποιούμε τις μεθόδους μας
Αποδεχόμαστε τη διαφορετικότητα
Χτίζουμε τον κόσμο
της φαντασίας μας
Καλλιεργούμε
παιδεία
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-22 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!