Στο πλαίσιο του καινοτόμου βιωματικού προγράμματος “Υγιεινή Διατροφή” οι μαθητές της Δ’ τάξης ετοιμάσαμε πεντανόστιμα σοκολατένια γλυκίσματα. Η συνταγή μας: τρουφάκια! Με πολλή όρεξη και χαρά συνεργαστήκαμε με τη σεφ κα Φωτεινή Κίκα για να προετοιμάσουμε το μείγμα. Ανασκουμπωθήκαμε και χρησιμοποιώντας προϊόντα που μας προμήθευσε η Fair Trade Hellas και αποτελούν προϊόντα δικαίου εμπορίου, όπως ζάχαρη και κακάο fair trade καθώς και προϊόντα από το αγρόκτημα της ΑΓΣ, όπως βούτυρο και γάλα, ετοιμάσαμε σε μεγάλες λεκάνες το σοκολατένιο μείγμα. Συνεργαστήκαμε αρμονικά σε μικρές ομάδες, χωρίς να χάσουμε την ευκαιρία να τσιμπολογήσουμε μπισκότα και ξηρούς καρπούς!
Την επόμενη ημέρα, συμμετείχαμε σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην ΑΓΣ σε συνεργασία με την FairTradeHellas. Εκεί πλάσαμε το μείγμα σε μικρές μπαλίτσες και κεράσαμε τους επισκέπτες που παρακολούθησαν την εκδήλωση, οι οποίοι έμειναν με...κλειστό το στόμα μασουλώντας τις πεντανόστιμες σοκολατομπαλίτσες!