ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ   /   Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση   /   Δημοτικό Σχολείο   /   Blog
Blog
Σοκολατομπαλίτσες… δίκαιου εμπορίου!
14. 10. 2016

 

Στο πλαίσιο του καινοτόμου βιωματικού προγράμματος “Υγιεινή Διατροφή” οι μαθητές της Δ’ τάξης ετοιμάσαμε πεντανόστιμα σοκολατένια γλυκίσματα. Η συνταγή μας: τρουφάκια! Με πολλή όρεξη και χαρά συνεργαστήκαμε με τη σεφ κα Φωτεινή Κίκα για να προετοιμάσουμε το μείγμα. Ανασκουμπωθήκαμε και χρησιμοποιώντας προϊόντα που μας προμήθευσε η Fair Trade Hellas και αποτελούν προϊόντα δικαίου εμπορίου, όπως ζάχαρη και κακάο fair trade καθώς και προϊόντα από το αγρόκτημα της ΑΓΣ, όπως βούτυρο και γάλα, ετοιμάσαμε σε μεγάλες λεκάνες το σοκολατένιο μείγμα. Συνεργαστήκαμε αρμονικά σε μικρές ομάδες, χωρίς να χάσουμε την ευκαιρία να τσιμπολογήσουμε μπισκότα και ξηρούς καρπούς!

 

 

 

Την επόμενη ημέρα, συμμετείχαμε σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην ΑΓΣ σε συνεργασία με την FairTradeHellas. Εκεί πλάσαμε το μείγμα σε μικρές μπαλίτσες και κεράσαμε τους επισκέπτες που παρακολούθησαν την εκδήλωση, οι οποίοι έμειναν με...κλειστό το στόμα μασουλώντας τις πεντανόστιμες σοκολατομπαλίτσες!

 

 

Eξερευνούμε
Αξιολογούμε
Αλλάζουμε τη ζωή μας
Γνωρίζουμε τον κόσμο
Κατακτούμε τη γνώση
Διαφοροποιούμε τις μεθόδους μας
Αποδεχόμαστε τη διαφορετικότητα
Χτίζουμε τον κόσμο
της φαντασίας μας
Καλλιεργούμε
παιδεία
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-22 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!