ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ   /   Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση   /   Δημοτικό Σχολείο   /   Blog
Blog
Από το αμπέλι στο τραπέζι: Επίσκεψη της Ε’ Δημοτικού στο Κτήμα Γεροβασιλείου
13. 12. 2017

-        Γιατί υπάρχουν λευκά και κόκκινα κρασιά;

-        Γιατί τα μπουκάλια στις κάβες πρέπει να μπαίνουν σε πλαγιαστή θέση;

-        Γιατί τα ποτήρια για τα κόκκινα κρασιά έχουν μεγαλύτερο άνοιγμα;

Αυτές και άλλες πολλές απορίες είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε και να λύσουμε κατά την επίσκεψη στο Κτήμα Γεροβασιλείου και το Μουσείο Οίνου που πραγματοποίησε η Ε’ Δημοτικού στο πλαίσιο του βιωματικού προγράμματος «Παραγωγή και Κατανάλωση». Μέσα από την ξενάγηση στις αίθουσες του Μουσείου παρακολουθήσαμε ολόκληρη την παραγωγική διαδικασία από την καλλιέργεια των αμπελιών μέχρι την εμφιάλωση και το σερβίρισμα του κρασιού. Κρασιά βέβαια δεν δοκιμάσαμε γιατί δεν το επιτρέπει η ηλικία μας, είχαμε όμως τη δυνατότητα να δούμε την εντυπωσιακή συλλογή με τα αμέτρητα ανοιχτήρια και να σχεδιάσουμε τα δικά μας ανοιχτήρια που – ποιος ξέρει – μπορεί και να βρουν τη θέση τους σε μια μελλοντική έκθεση στο Μουσείο.

Παράλληλα, στην τάξη είχαμε την ευκαιρία να δούμε εικόνες από παράξενα οινοποιεία σε όλον τον κόσμο, αλλά και να παίξουμε μαθηματικά παιχνίδια σχετικά με την παραγωγή του κρασιού.

Eξερευνούμε
Αξιολογούμε
Αλλάζουμε τη ζωή μας
Γνωρίζουμε τον κόσμο
Κατακτούμε τη γνώση
Διαφοροποιούμε τις μεθόδους μας
Αποδεχόμαστε τη διαφορετικότητα
Χτίζουμε τον κόσμο
της φαντασίας μας
Καλλιεργούμε
παιδεία
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!