ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ   /   Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση   /   Δημοτικό Σχολείο   /   Blog
Blog
Θα πούμε το νερό…νεράκι! (STEM)
17. 02. 2017

Στο πλαίσιο της ενασχόλησής μας με το βιωματικό περιβαλλοντικό πρόγραμμα “Νερό”, γίναμε σήμερα ταχυδακτυλουργοί και ασχοληθήκαμε με δύο “μαγικά” πειράματα. Για την εκτέλεσή τους, βγήκαμε στην πίσω αυλή της τάξης μας. Αρχικά, πήραμε μία σακούλα με αεροστεγές κλείσιμο zip, τη γεμίσαμε νερό και επιχειρήσαμε να τη διαπεράσουμε με όσα περισσότερα μολύβια και ξυλομπογιές μπορούσαμε, χωρίς όμως να τρέξει ούτε μία σταγόνα νερό από αυτήν. Και τα καταφέραμε!

Ο ενθουσιασμός μας ήταν μεγάλος. Δεν παραλείψαμε, βέβαια, στο τέλος, να βγάλουμε όλα τα μολύβια από τη σακούλα, για να δούμε τι θα συμβεί. Όπως ήταν αναμενόμενο, από τις τρύπες που κάναμε, δημιουργήθηκαν πολλά συντριβάνια, τα οποία πετούσαν νερό προς όλες τις κατευθύνσεις.

Στη συνέχεια, προχωρήσαμε στο δεύτερο πείραμα. Πήραμε ένα ποτήρι, το γεμίσαμε μέχρι πάνω με νερό και το καλύψαμε με ένα κομμάτι χαρτόνι, με τέτοιον τρόπο, ώστε να καλύπτει ολόκληρο το χείλος του ποτηριού. Έπειτα, αναποδογυρίσαμε το ποτήρι. Μαγικό! Το νερό δεν έπεφτε! Δεν πιστεύαμε στα μάτια μας! Να είστε σίγουροι ότι θα επαναλάβουμε τα πειράματα αυτά και στο σπίτι, για να σας εντυπωσιάσουμε και εσάς με τα μαγικά μας κόλπα!

Eξερευνούμε
Αξιολογούμε
Αλλάζουμε τη ζωή μας
Γνωρίζουμε τον κόσμο
Κατακτούμε τη γνώση
Διαφοροποιούμε τις μεθόδους μας
Αποδεχόμαστε τη διαφορετικότητα
Χτίζουμε τον κόσμο
της φαντασίας μας
Καλλιεργούμε
παιδεία
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!