ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ   /   Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση   /   Δημοτικό Σχολείο   /   Blog
Blog
Ψάχνοντας τα αυτοκίνητα… στο ΝΟΗΣΙΣ!
31. 01. 2017

Στο πλαίσιο του βιωματικού περιβαλλοντικού προγράμματος ‘Μέσα Μεταφοράς’, η Γ΄ τάξη επισκεφθήκαμε το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας - Νόησις και συγκεκριμένα το εκθετήριο αυτοκινήτων, για να παρατηρήσουμε τα εκθέματα.

Μπήκαμε στον χώρο, χωριστήκαμε σε ομάδες, πήραμε στα χέρια μας ένα φύλλο εργασίας και με εργαλείο την παρατηρητικότητά μας, που είναι το πρώτο βήμα από το οποίο ξεκινάει ένας επιστήμονας, προσπαθήσαμε να απαντήσουμε σε ερωτήσεις αναζητώντας στοιχεία μέσα στο εκθετήριο αυτοκινήτων. Μετρήσαμε αυτοκίνητα, ρόδες, ψάξαμε ημερομηνίες και ονόματα, παρατηρήσαμε οχήματα με περίεργα σχήματα, παλιά και καινούρια, εντοπίσαμε χώρες κατασκευής κ.ά.

Με αυτό τον τρόπο ήρθαμε πιο κοντά σε ένα από τα πιο διαδεδομένα μέσα μεταφοράς. Επιστρέφοντας στην τάξη επεξεργαστήκαμε τις απαντήσεις μας και ανταλλάξαμε τις εμπειρίες μας σχετικά με τη δραστηριότητα στο μουσείο.

Eξερευνούμε
Αξιολογούμε
Αλλάζουμε τη ζωή μας
Γνωρίζουμε τον κόσμο
Κατακτούμε τη γνώση
Διαφοροποιούμε τις μεθόδους μας
Αποδεχόμαστε τη διαφορετικότητα
Χτίζουμε τον κόσμο
της φαντασίας μας
Καλλιεργούμε
παιδεία
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-22 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!