ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ   /   Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση   /   Δημοτικό Σχολείο   /   Blog
Blog
Μια περίεργη βαλίτσα γεμάτη νομίσματα στο σχολείο μας...
02. 03. 2018

Στη Δ' τάξη είχαμε τη μεγάλη χαρά να δεχτούμε την επίσκεψη μιας βαλίτσας στο σχολείο μας, που μας προκάλεσε μεγάλη περιέργεια... Ανοίγοντάς την, είδαμε ότι είναι μια νομισματική μουσειοβαλίτσα που μας έστειλε η Alpha Bank και θα βρίσκεται στο σχολείο μας γι’ αυτό το διάστημα!

Μέσα από διάφορες δραστηριότητες και με τη χρήση του υλικού της βαλίτσας προσπαθήσαμε να μάθουμε για την ιστορία του νομίσματος στην αρχαία Ελλάδα και τις γύρω περιοχές της. Αρχικά παρακολουθήσαμε μια πολύ ενδιαφέρουσα παρουσίαση και συμπληρώσαμε ένα σχετικό έντυπο για την ιστορία και την εικονογραφία των ελληνικών νομισμάτων.

Στη συνέχεια φτιάξαμε έναν χάρτη-παζλ με τις σημαντικότερες περιοχές του αρχαίου κόσμου και βάλαμε πάνω τα νομίσματα που χρησιμοποιούσαν σε κάθε περιοχή, παρατηρώντας και σχολιάζοντας παράλληλα τι απεικόνιζε το καθένα.

Στο επόμενο στάδιο είχαν σειρά οι δικές μας κατασκευές. Μοιραστήκαμε τις πλαστελίνες που είχε μέσα η βαλίτσα και με τις σφραγίδες φτιάξαμε τα δικά μας νομίσματα. Έπειτα πήραμε μεταλλικά φύλλα και χαράξαμε τα δικά μας σχέδια στα νομίσματά μας, παρατηρώντας και τις κάρτες της μουσειοβαλίτσας, για να πάρουμε έμπνευση. Τα αποτελέσματα ήταν εκπληκτικά!

Eξερευνούμε
Αξιολογούμε
Αλλάζουμε τη ζωή μας
Γνωρίζουμε τον κόσμο
Κατακτούμε τη γνώση
Διαφοροποιούμε τις μεθόδους μας
Αποδεχόμαστε τη διαφορετικότητα
Χτίζουμε τον κόσμο
της φαντασίας μας
Καλλιεργούμε
παιδεία
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!