ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ   /   Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση   /   Δημοτικό Σχολείο   /   Blog
Blog
Εκπαιδευτική εκδρομή των μαθητών και μαθητριών της ΣΤ' Δημοτικού στην Αθήνα (22 – 24.11. 2019)
25. 11. 2019

Αν κάτι σίγουρα μένει στα παιδιά ως ανάμνηση από τη μαθητική ζωή είναι οι εκδρομές, πόσο δε μάλλον όταν αυτές είναι πολυήμερες και πραγματοποιούνται κατά την τελευταία τάξη του Δημοτικού. Το ίδιο φυσικά ισχύει και για την εκδρομή της ΣΤ' τάξης στην Αθήνα.

Το πρόγραμμα ήταν για άλλη μια φορά πλούσιο και κομμάτι του σχεδιασμού του είχαν τα ίδια τα παιδιά στο πλαίσιο του project που είχε προηγηθεί για τα ταξίδια. Πριν φτάσουν στην πρωτεύουσα, επισκέφτηκαν το Αστεροσκοπείο Πεντέλης, όπου και είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα εκπαιδευτικό ντοκιμαντέρ και να βεβαιωθούν για τον δακτύλιο του Κρόνου παρατηρώντας τον μέσα από τηλεσκόπιο.

         

     

Το Σάββατο το πρωί ξεκίνησαν με το Ιστορικό Μουσείο στο κτίριο της Παλαιάς Βουλής. Εκεί τους περίμενε μια έκπληξη, καθώς η ιστορία της Επανάστασης του 1821 ζωντάνευσε μέσα από τις αγαπημένες φιγούρες Playmobil.

Αφού ξεναγήθηκαν στους χώρους του Μουσείου και είδαν από κοντά την εντυπωσιακή συλλογή του, επισκέφτηκαν την Βουλή των Ελλήνων και κάθισαν έστω και για λίγο στα έδρανα των βουλευτών.

Επόμενος σταθμός ήταν το Μουσείο Ψευδαισθήσεων, όπου είχαν την ευκαιρία να διασκεδάσουν με τις οφθαλμαπάτες που δημιουργεί το φως, ενώ η μέρα έκλεισε με μια βραδιά αστροπαρατήρησης και συμμετοχή στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Από μια εκδρομή στην Αθήνα δεν θα μπορούσε να λείπει η ξενάγηση στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, όπως επίσης και στο νέο Μουσείο της Ακρόπολης. Με την καθοδήγηση εξαιρετικών ξεναγών ξεναγήθηκαν στα διαφορετικά μνημεία της Ακρόπολης και συνέθεσαν το δικό τους παζλ για τη ζωή και την τέχνη στην Αθήνα των κλασικών χρόνων. Κατόπιν, πήραν τον δρόμο της επιστροφής και όταν το βράδυ κουρασμένοι αλλά χορτάτοι από εμπειρίες έφταναν στο σχολείο, ήταν σίγουροι και σίγουρες πως αυτή η εμπειρία τους πρόσφερε ακόμα πιο δυνατές φιλίες, ακόμη πιο δεμένες ομάδες, ακόμη πιο μεγάλη όρεξη για δουλειά, δράση και συμμετοχή στη σχολική ζωή.

Eξερευνούμε
Αξιολογούμε
Αλλάζουμε τη ζωή μας
Γνωρίζουμε τον κόσμο
Κατακτούμε τη γνώση
Διαφοροποιούμε τις μεθόδους μας
Αποδεχόμαστε τη διαφορετικότητα
Χτίζουμε τον κόσμο
της φαντασίας μας
Καλλιεργούμε
παιδεία
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!