ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ   /   Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση   /   Δημοτικό Σχολείο   /   Blog
Blog
Μια πολύ γλυκιά...ιστορία!
22. 11. 2017

Στο Δ1 στο πλαίσιο το καινοτόμου βιωματικού προγράμματος Family and Community Literacy, σήμερα την τρίτη ώρα επισκέφθηκε την τάξη μας, η μητέρα του μαθητή Παναγιώτη Μακρή, κυρία Ντασιούδη Σμαράγδα και μας διάβασε το παραμύθι “Πολυξένη” της Στέλλας Μιχαηλίδου. Παράλληλα με την ανάγνωση του παραμυθιού προβάλλαμε στο διαδραστικό μας πίνακα τις εικόνες του βιβλίου, μιας και το συγκεκριμένο παραμύθι έχει πολύ προσεγμένη εικονογράφηση, από την Πέρσα Ζαχαρία για να μπορέσουν τα παιδιά να το απολαύσουν στο έπακρο.

Όταν τελείωσε την ανάγνωσή της η κυρία Ντασιούδη, ακολούθησε συζήτηση για το περιεχόμενο του παραμυθιού και ένα τραγούδι από το παραμύθι. Κλείνοντας η τελευταία είχε μία έκπληξη για τα παιδιά, τους είχε ετοιμάσει κεκάκια για να τα διακοσμήσουν τα ίδια, τα μισά σαν γαλοπούλες λόγω του επερχόμενου thanks giving και τα άλλα μισά με ένα πολύ ωραίο γαλάζιο γλάσο, ίδιο με το χρώμα του τριαντάφυλλου του παραμυθιού.

Έτσι κλείσαμε τη σημερινή δράση της φιλαναγνωσίας μας, με μία γλυκιά γεύση αισιοδοξίας και ελπίδας για το καλύτερο, όπως αυτή που μας διδάσκει η “Πολυξένη” στο παραμύθι.

Eξερευνούμε
Αξιολογούμε
Αλλάζουμε τη ζωή μας
Γνωρίζουμε τον κόσμο
Κατακτούμε τη γνώση
Διαφοροποιούμε τις μεθόδους μας
Αποδεχόμαστε τη διαφορετικότητα
Χτίζουμε τον κόσμο
της φαντασίας μας
Καλλιεργούμε
παιδεία
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-22 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!