ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ   /   Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση   /   Δημοτικό Σχολείο   /   Blog
Blog
Ανοιξιάτικη σπορά με άρωμα καλοκαιριού!
05. 04. 2017

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ΄ τάξης, στο πλαίσιο του περιβαλλοντικού βιωματικού προγράμματος 'Βιώσιμη αξιοποίηση της γης και της φύσης στην ΑΓΣ', επισκεφτήκαμε, μετά τον βαρύ χειμώνα που περάσαμε, το θερμοκήπιό μας για βοηθήσουμε στην προετοιμασία της ανοιξιάτικης σποράς. Αρχικά φυτέψαμε καρπούζι και πεπόνι σε μικρά κεσεδάκια, ώστε να μεγαλώσουν λίγο εκεί και όταν έρθει η ώρα να είναι έτοιμα για να τα φυτέψουμε στον λαχανόκηπό μας.

Όταν έφτασε ο καιρός και ήταν έτοιμα να μεταφυτευτούν, κατεβήκαμε στον λαχανόκηπο για να πραγματοποιήσουμε την ανοιξιάτικη σπορά μας. Χωριστήκαμε σε δύο ομάδες και πήραμε στα χέρια μας τα κεσεδάκια. Προσεκτικά βγάλαμε έξω το φυτό που είχε μεγαλώσει μέσα σε αυτά και στη συνέχεια το τοποθετήσαμε στο έδαφος μέσα σε μια μικρή τρύπα και σκεπάσαμε τις ρίζες του με χώμα.

Φυσικά προλάβαμε να παρατηρήσουμε τα ψαράκια στη λιμνούλα μας, καθώς και να καλύψουμε με τα εργαλεία μας μια μεγάλη τρύπα που υπήρχε στον χώρο του free play.

Eξερευνούμε
Αξιολογούμε
Αλλάζουμε τη ζωή μας
Γνωρίζουμε τον κόσμο
Κατακτούμε τη γνώση
Διαφοροποιούμε τις μεθόδους μας
Αποδεχόμαστε τη διαφορετικότητα
Χτίζουμε τον κόσμο
της φαντασίας μας
Καλλιεργούμε
παιδεία
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-22 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!