ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ   /   Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση   /   Δημοτικό Σχολείο   /   Blog
Blog
Project Δ' Τάξης : Κομικ...ές Μάχες
23. 02. 2020

 

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Δ' Δημοτικού είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την ένατη τέχνη, τα κόμικ, μέσα από έρευνα και βιωματικές δραστηριότητες που πραγματοποίησαν κατά τη διάρκεια της θεματικής μας ενότητας « Κομικ...ές Μάχες ». Τα παιδιά συνδυάσανε την ιστορία των Περσικών πολέμων με τα κόμικ με αποτέλεσμα να οδηγηθούν σε δικές τους μαγευτικές δημιουργίες. 

Η διαδρομή αυτή ξεκίνησε, αρχικά, με έρευνα των μαθητών και των μαθητριών για την ιστορία των κόμικ. Στη συνέχεια, τα παιδιά ετοίμασαν παρουσιάσεις και μίλησαν στους υπόλοιπους συμμαθητές τους για όσα είχαν μάθει.

 

Στην πορεία, τα παιδιά για να εξοικειωθούν με την τέχνη των κόμικ, διάβασαν στην τάξη κάποια από τα αγαπημένα τους βιβλία - κόμικ. Αφού , συζήτησαν όλοι μαζί, κατέληξαν στο αγαπημένο τους, δηλαδή τη Φρουτοπία, του Ευγένιου Τριβιζά. Είδαν αναλυτικά πώς δομείται ένα τέτοιου είδους κείμενο και στη συνέχεια, έφτιαξαν τις φιγούρες των πρωταγωνιστών, οι οποίες ήταν ιδανικές για να παίξουν κουκλοθέατρο !

 

 

Καθώς την περίοδο εκείνη μελετούσαμε τους Περσικούς Πολέμους στο μάθημα της Ιστορίας, οι μαθητές μετέφεραν τις μάχες Ελλήνων - Περσών στα δικά τους μέτρα και σταθμά. Όσα έμαθαν για τη συγκεκριμένη περίοδο της ιστορίας, τα αποτύπωσαν εικονογραφημένα, με δικούς τους διαλόγους, δημιουργώντας τα δικά τους μοναδικά κόμικ. Αρκετοί ήταν οι μαθητές που δημιούργησαν ηλεκτρονικά κόμικ δουλεύοντας, ομαδικά,με εφαρμογές των iPad.

Eξερευνούμε
Αξιολογούμε
Αλλάζουμε τη ζωή μας
Γνωρίζουμε τον κόσμο
Κατακτούμε τη γνώση
Διαφοροποιούμε τις μεθόδους μας
Αποδεχόμαστε τη διαφορετικότητα
Χτίζουμε τον κόσμο
της φαντασίας μας
Καλλιεργούμε
παιδεία
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!