ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ   /   Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση   /   Δημοτικό Σχολείο   /   Blog
Blog
Project Α' Τάξης: Φτιάχνουμε την Άνοιξη!
17. 05. 2021

Καλώς ήρθες άνοιξη! Οι μικροί μαθητές και οι μικρές μαθήτριες της Α’ τάξης υποδέχτηκαν την εποχή της άνοιξης με όρεξη για γνώση και δημιουργία. Στο πλαίσιο του project με τίτλο "Φτιάχνουμε την άνοιξη", τα παιδιά πραγματοποίησαν μια σειρά από ανοιξιάτικες δραστηριότητες.

Για αρχή, γνώρισαν τον μύθο της αρπαγής της Περσεφόνης που εξηγεί την εναλλαγή των εποχών, συζήτησαν, είδαν πίνακες ζωγραφικής που τον αποτυπώνουν και παρακολούθησαν σχετικά βίντεο με τον μύθο.

Στην πορεία, ξεκίνησαν να 'δημιουργούν' την άνοιξη κατασκευάζοντας τα δικά τους πρωτότυπα λουλούδια.

Η διάθεση για πειράματα δεν έλειψε και σε αυτό το project. Οι μαθητές και οι μαθήτριες τοποθέτησαν πέταλα και φυλλαράκια λουλουδιών ανάμεσα σε σελίδες βιβλίων, δοκιμάζοντας με αυτό τον τρόπο να τα αποξηράνουν.

Έπειτα, με ένα απλό και εντυπωσιακό πείραμα, παρατήρησαν πώς ένα λουλούδι ανοίγει σιγά σιγά τα πέταλά του.

Σε συνεργασία με την κα Χρύσα Πολύζου, υπεύθυνη παιδικής αρχιτεκτονικής του σχολείου, έφτιαξαν ονειρεμένα νεραϊδόσπιτα και μικρά σπίτια ξωτικών.

Στη συνέχεια, με αφορμή το μάθημα της Γλώσσας, αξιοποίησαν την τεχνική του κολάζ, για να συνθέσουν ξεχωριστές φωλιές πουλιών.

Λίγο αργότερα, οι μαθητές και οι μαθήτριες έφεραν την άνοιξη στα πιάτα τους, μέσα από μια δράση μαγειρικής, που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τη διατροφολόγο κα Δάφνη Νταλάπα.

Επιστρέφοντας στο σχολείο, τα παιδιά έκαναν έναν περίπατο στο campus και μάζεψαν αγριολούλουδα με τα οποία έφτιαξαν όμορφα μπουκέτα.

Ακόμη, αποτύπωσαν με ομαδική δουλειά, ανοιξιάτικα σχέδια με τουβλάκια lego.

Στο μάθημα των Εικαστικών, ασχολήθηκαν με πίνακες ζωγραφικής που αποτυπώνουν ανοιξιάτικα λουλούδια, φρούτα και λαχανικά.

Το project ολοκληρώθηκε με τη συμμετοχή των μαθητών/μαθητριών στον πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό ζωγραφικής με θέμα "Ελληνικά Αγριολούλουδα" που διοργάνωσε το μουσείο Γουλανδρή.

Eξερευνούμε
Αξιολογούμε
Αλλάζουμε τη ζωή μας
Γνωρίζουμε τον κόσμο
Κατακτούμε τη γνώση
Διαφοροποιούμε τις μεθόδους μας
Αποδεχόμαστε τη διαφορετικότητα
Χτίζουμε τον κόσμο
της φαντασίας μας
Καλλιεργούμε
παιδεία
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!