ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ   /   Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση   /   Δημοτικό Σχολείο   /   Blog
Blog
Το σχήμα στη βάρκα κάνει τη διαφορά! (STEM)
01. 06. 2017

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ΄ τάξης, στο πλαίσιο του περιβαλλοντικού βιωματικού προγράμματος "Μέσα Μεταφοράς", υποδεχτήκαμε στην τάξη μας την κα Νάντια Γρηγοριάδου (STEM Academy Coordinator), για να μιλήσουμε για την έννοια της πλευστότητας και να κατασκευάσουμε τις δικές μας βάρκες με απλά υλικά.

Μέσα από μια ενδιαφέρουσα παρουσίαση προβληματιστήκαμε για τους λόγους για τους οποίους κάποια αντικείμενα επιπλέουν στο νερό και κάποια άλλα όχι. Ο στόχος μας ήταν να σκεφτούμε πώς θα δημιουργήσουμε εμείς τη δική μας βάρκα, έτσι ώστε να επιπλέει καλύτερα στο νερό.

Χωριστήκαμε σε ομάδες και σχεδιάσουμε σε χαρτί τον τρόπο με τον οποίο θα φτιάχναμε τη βάρκα μας με τα υλικά που είχαμε στη διάθεσή μας: καλαμάκια, αλουμινόχαρτο, ταινία και πλαστικά ποτήρια. Όταν ολοκληρώσαμε τα σχέδιά μας, μεταφερθήκαμε στο εργαστήριο και κατασκευάσαμε τις βάρκες μας, όπως τις είχαμε σκεφτεί.

Στο τέλος, βγήκαμε στην αυλή και τις δοκιμάσαμε σε μεγάλες λεκάνες με νερό για να παρατηρήσουμε ποια μπορούσε να αντέξει το περισσότερο βάρος χωρίς να βυθιστεί και τι κατασκευαστικές ατέλειες θα έπρεπε να διορθώσουμε στο μέλλον.

 

Eξερευνούμε
Αξιολογούμε
Αλλάζουμε τη ζωή μας
Γνωρίζουμε τον κόσμο
Κατακτούμε τη γνώση
Διαφοροποιούμε τις μεθόδους μας
Αποδεχόμαστε τη διαφορετικότητα
Χτίζουμε τον κόσμο
της φαντασίας μας
Καλλιεργούμε
παιδεία
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!