ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ   /   Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση   /   Δημοτικό Σχολείο   /   Blog
Blog
Project Α' τάξης: Μικροί Ντετέκτιβ: Η ασπρόμαυρη αποστολή
07. 01. 2022

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α' τάξης έπρεπε να ταξιδέψουν σε διάφορες χρονικές στιγμές και να συλλέξουν τα απαραίτητα στοιχεία. Αρχικά, τα παιδιά αναρωτήθηκαν για το πως δημιουργούνται οι σκιές. Βγήκαν στην αυλή και παρατήρησαν τις σκιές που κάνουν τα σώματα τους στον ήλιο, έπειτα έπαιξαν ένα παιχνίδι στο οποίο έπρεπε να μαντέψουν τι δείχνουν οι σκιές. Ακόμη προσπάθησαν να ζωγραφίσουν τις σκιές που δημιουργούνται από κατασκευές lego.

Προσπαθώντας να εξηγήσουν πως δημιουργούνται οι σκιές από τον ήλιο, τα παιδιά διάβασαν το παραμύθι "Γυρίζει, γυρίζει η γη" και ανακάλυψαν τη θέση και την κίνηση του ήλιου και της γης. Χωρίστηκαν σε ομάδες και έφτιαξαν τις θέσεις του ήλιου το πρωί, το μεσημέρι, το απόγευμα και το βράδυ.

Έπειτα με πλαστελίνη και με την εφαρμογή stop motion έφτιαξαν τα δικά τους μικρά βίντεο για την περιστροφή της γης αλλά και την περιφορά της γύρω από τον ήλιο.
 
">http://
 

Επιπλέον, σε συνεργασία με την αρχιτέκτονα κυρία Χρύσα Πολύζου, τα παιδιά χρησιμοποίησαν το δικό τους Θέατρο Σκιών και φιγούρες. Έφτιαξαν ιστορίες και τις παρουσίασαν στα υπόλοιπα παιδιά της τάξης.
 
 


Μετά, συνεργάστηκαν με την κυρία του STEAM, κυρία Στεφανία  Λάμπουρα και κατασκεύασαν το ηλιακό ρολόι.
 


Σε συνδυασμό με το μάθημα της γλώσσας και της ενότητας "Θέατρο Σκιών", τα παιδιά παρακολούθησαν την παράσταση "ο Καραγκιόζης Βασιλιάς", γνώρισαν όλους τους ήρωες και φυσικά τραγούδησαν και γέλασαν με την ψυχή τους.
 
 

Στο πρόγραμμα Σχολική και Κοινωνική Ζωή η κυρία Εβίτα Τσαγκαρλή μας διάβασε το παραμύθι « Ποτέ μην κάνεις πιπί πάνω στη σκιά σου» του Kerloc'h Jean - Pierre και τα παιδιά παρουσίασαν τα πράγματα που τους αρέσουν στους εαυτούς τους και αυτά που δεν τους αρέσουν. Ακόμη αναφερθήκαμε στις φοβίες με αφορμή ένα παραμύθι με σκιές και εφιάλτες. Έπειτα τα παιδιά δημιούργησαν το δικό τους ονειροσέντονο έχοντας στο μυαλό τους, τι κάνουν για να τους βοηθήσει να ξεπεράσουν τους φόβους τους.
 

 
Eξερευνούμε
Αξιολογούμε
Αλλάζουμε τη ζωή μας
Γνωρίζουμε τον κόσμο
Κατακτούμε τη γνώση
Διαφοροποιούμε τις μεθόδους μας
Αποδεχόμαστε τη διαφορετικότητα
Χτίζουμε τον κόσμο
της φαντασίας μας
Καλλιεργούμε
παιδεία
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!