ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ   /   Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση   /   Δημοτικό Σχολείο   /   Blog
Blog
Πρωινό γεύμα γεμάτο υγεία!
26. 01. 2018

Στο πλαίσιο του καινοτόμου βιωματικού προγράμματος της "Υγιεινής Διατροφής", οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β' τάξης, έφαγαν μαζί ένα πραγματικά υγιεινό γεύμα! Με τη βοήθεια των γονιών, κάθε μαθητής και κάθε μαθήτρια ετοίμασε το πρωινό που θα έτρωγε στην τάξη. Για να είναι ένα πρωινό πλήρες και υγιεινό πρέπει να περιλαμβάνει τρόφιμα και από τις τρεις παρακάτω κατηγορίες:

1) γαλακτοκομικά: όπως γάλα, γιαούρτι ή τυρί, ή εναλλακτικά, αυγό ή γαλοπούλα, για να πάρει το παιδί τις πρωτεΐνες που χρειάζεται.

2) δημητριακά: όπως ψωμί, δημητριακά, κουλούρι, φρυγανιές, βρώμη ή μούσλι για να πάρουν ενέργεια. Έπρεπε φυσικά να δείξουν προσοχή, καθώς έπρεπε οι επιλογές τους να είναι υγιεινές και να αποφύγουν τα δημητριακά που είναι γεμάτα ζάχαρη!

3) φρούτο ή λαχανικό: είναι απαραίτητο δηλαδή κάτι φρέσκο για να πάρουν βιταμίνες!

Τα παιδιά ήταν ενθουσιασμένα, μιλούσαν για το πρωινό τους και όλοι έφαγαν με πολλή όρεξη! Πρώτα, όλοι μαζί έδειξαν ό,τι ανήκε στην ομάδα των δημητριακών! Έπειτα, ό,τι ανήκε στην ομάδα των γαλακτοκομικών και τα αυγουλάκια τους! Και τέλος, ό,τι ανήκε στην ομάδα των φρούτων ή των λαχανικών! Τα κατάφεραν περίφημα! Ήταν σχεδόν όλοι σωστοί και…υγιεινά προετοιμασμένοι!

Τα παιδιά βίωσαν τι σημαίνει υγιεινή διατροφή αλλά και χορταστικό πρωινό! Είδαν επίσης πολλές διαφορετικές επιλογές σε γεύσεις και συνδυασμούς που δεν είχαν σκεφτεί να κάνουν σπίτι τους.

Eξερευνούμε
Αξιολογούμε
Αλλάζουμε τη ζωή μας
Γνωρίζουμε τον κόσμο
Κατακτούμε τη γνώση
Διαφοροποιούμε τις μεθόδους μας
Αποδεχόμαστε τη διαφορετικότητα
Χτίζουμε τον κόσμο
της φαντασίας μας
Καλλιεργούμε
παιδεία
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!