ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ   /   Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση   /   Δημοτικό Σχολείο   /   Blog
Blog
Project Α' τάξης: Ο γύρος του κόσμου σε 80 μέρες.
28. 02. 2022

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α' τάξης πραγματοποίησαν τον γύρο του κόσμου σε 80 μέρες. Εμπνευσμένοι από το ομώνυμο λογοτεχνικό έργο ξεκίνησαν το ταξίδι τους. Για αυτό τον σκοπό έπρεπε να μελετήσουν τον καιρό με διάφορους τρόπους, ώστε να επιλέξουν τα κατάλληλα μέσα μεταφοράς.

Συζήτησαν, λοιπόν, για το πώς φτιάχνονται τα σύννεφα και δημιουργήσαν τα δικά τους σύννεφα.

Με απλά υλικά, όπως χαρτόνι, ψαλίδι, πινέζα και ένα μολυβάκι, τα παιδιά κατασκεύσαν το ανεμόμετρο για να μπορέσουν να μετρούν τον άνεμο στα ταξίδια τους.

Άρχισαν έπειτα να μελετούν καθημερινά τον καιρό με τη βοήθεια του τροχού του καιρού, που έφτιαξαν τα ίδια τα παιδιά, και να καταγράφουν τις παρατηρήσεις τους σε ένα ημερολόγιο καταγραφής του καιρού.

Εστίασαν ακόμη περισσότερο στο καιρικό φαινόμενο της βροχής και μελέτησαν τον κύκλο του νερού και την σημαντική συμμετοχή του ήλιου σ’ αυτόν μέσα από το παραμύθι του Αντώνη Παπαθεοδούλου «Το μυστικό βιβλίο του μπλε κύκλου».Στη συνέχεια με την αγαπημένη τους πλαστελίνη  και με lego έφτιαξαν ομαδικά τα σχέδια του κύκλου του νερού.

Πραγματοποίησαν ακόμη ένα πολύ ενδιαφέρον πείραμα: έφτιαξαν τα δικά τους σύννεφα σε ποτήρι, τα οποία τα είδαν με τρόπο εντυπωσιακό να ρίχνουν την βροχή τους μαγικά!

Με τη βοήθεια αυτοσχέδιων βροχόμετρων που έφτιαξαν επίσης μόνα τους με απλά υλικά, μέτρησαν το ύψος της βροχής που έριξε σε μια ημέρα και έβγαλαν τα μετεωρολογικά τους συμπεράσματα.

 

 Τέλος μας επισκέφτηκε η κυρία Χρύσα Πολύζου. Μαζί της πραγματοποιήσαμε και εμείς τον γύρο του κόσμου μέσα από ένα επιτραπέζιο παιχνίδι.

Eξερευνούμε
Αξιολογούμε
Αλλάζουμε τη ζωή μας
Γνωρίζουμε τον κόσμο
Κατακτούμε τη γνώση
Διαφοροποιούμε τις μεθόδους μας
Αποδεχόμαστε τη διαφορετικότητα
Χτίζουμε τον κόσμο
της φαντασίας μας
Καλλιεργούμε
παιδεία
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!