ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ   /   Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση   /   Δημοτικό Σχολείο   /   Blog
Blog
Εμπιστευόμαστε στα τυφλά!
23. 03. 2017

Στο πλαίσιο του καινοτόμου προγράμματος “Σχολική και Κοινωνική Ζωή”, μάς επισκέφτηκε και πάλι στην τάξη του Β1 η κα Ιωάννα Παυλίδου, υπεύθυνη του Ομίλου της παιδικής yoga, που μαζί με την παιδοψυχολόγο του σχολείου μας, κα Πελαγία Μαρτιμιανάκη, οργάνωσαν για εμάς ένα δίωρο yoga! Αυτή τη φορά ξεκινήσαμε με ένα σύντομο διαλογισμό με συγκέντρωση στην αναπνοή μας που επιφέρει ηρεμία.

Στη συνέχεια, προσπαθήσαμε να στείλουμε το "σήμα που ταξιδεύει" από άτομο σε άτομο, μεταφέροντας θετικά αγγίγματα. Ακολούθησε το "πλυντήριο της αγάπης" όπου ένας - ένας μαθητής δέχτηκε αγγίγματα και φράσεις συμπάθειας από όλους τους συμμαθητές του. Τέλος, οδηγήσαμε με ασφάλεια και υπευθυνότητα τον συμμαθητή - επιβάτη μας σε μια βόλτα, όπου ο τελευταίος είχε κλειστά μάτια. Μέσα από αυτές τις όμορφες δραστηριότητες, δοκιμάσαμε και δοκιμαστήκαμε και σίγουρα νιώσαμε πως αξίζει να εμπιστευόμαστε ο ένας τον άλλο!

Eξερευνούμε
Αξιολογούμε
Αλλάζουμε τη ζωή μας
Γνωρίζουμε τον κόσμο
Κατακτούμε τη γνώση
Διαφοροποιούμε τις μεθόδους μας
Αποδεχόμαστε τη διαφορετικότητα
Χτίζουμε τον κόσμο
της φαντασίας μας
Καλλιεργούμε
παιδεία
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!