ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ   /   Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση   /   Δημοτικό Σχολείο   /   Blog
Blog
Project Β΄τάξης: Περπατώ, περπατώ μες στο δάσος
01. 11. 2019

Με στόχο να καλλιεργήσουν οι μαθητές μας δεξιότητες παρατήρησης, να γνωρίσουν τα φυτά και τις λειτουργίες τους, το δάσος και τα είδη των δέντρων, καθώς και να ευαισθητοποιηθούν πάνω σε ζητήματα ρύπανσης του περιβάλλοντος, ξεκίνησε η υλοποίηση του project«Περπατώ, περπατώ μες στο δάσος».

Τα παιδιά γνώρισαν τους τύπους των δέντρων και έμαθαν να ξεχωρίζουν τις έννοιες «φυλλοβόλα», «αειθαλή», «κωνοφόρα» και «φοινικοειδή». Έμαθαν να διαβάζουν την ηλικία των δέντρων μετρώντας τα δαχτυλίδια και την περίμετρο των κορμών τους, καθώς και να κάνουν το τύπωμα των φλοιών τους.

Έφτιαξαν λίστες με τα απαραίτητα εφόδια ενός εξερευνητή της φύσης και ετοίμασαν τα σακίδιά τους. Η πεζοπορία στο δάσος του Σέιχ Σου ήταν μια μοναδική εμπειρία για όλους. Τα παιδιά περπάτησαν ακούραστα, αναγνώρισαν τα δέντρα γύρω τους, μάζεψαν καρπούς και κλαδιά και θαύμασαν την όμορφη φθινοπωρινή φύση. Συνεργάστηκαν υπέροχα, ακολούθησαν τις οδηγίες και έφεραν την αποστολή τους σε πέρας.

Παράλληλα, γνώρισαν τη διαδικασία της φωτοσύνθεσης. Πραγματοποίησαν πειράματα για να διαπιστώσουν πώς το νερό κυκλοφορεί μέσα σε ένα φυτό και πώς ο ήλιος επηρεάζει την ανάπτυξή του.

Γιόρτασαν το Halloween μιλώντας για… στοιχειωμένα δάση, ξόρκια και κολοκύθες και δεν παρέλειψαν να επισκεφτούν το χωράφι με τις κολοκύθες!

Σε συνεργασία με τη βιολόγο κυρία Αντωνία Κωτούλα και τους μαθητές του δευτεροβάθμιου σχολείου, παρατήρησαν τα στόματα των φύλλων στο μικροσκόπιο και μίλησαν για τις πολύτιμες λειτουργίες τους.

Τέλος, έμαθαν πληροφορίες για τον μαγικό κόσμο των προσκόπων και των μικρών λυκόπουλων από τον κύριο Μαζαράκη, έπαιξαν προσκοπικά παιχνίδια και εξάσκησαν τη λεπτή τους κινητικότητα φτιάχνοντας κόμπους. Για την επιτυχή περάτωση του project επιβραβεύτηκαν όλοι και όλες με το παράσημο των προσκόπων! 

Eξερευνούμε
Αξιολογούμε
Αλλάζουμε τη ζωή μας
Γνωρίζουμε τον κόσμο
Κατακτούμε τη γνώση
Διαφοροποιούμε τις μεθόδους μας
Αποδεχόμαστε τη διαφορετικότητα
Χτίζουμε τον κόσμο
της φαντασίας μας
Καλλιεργούμε
παιδεία
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!