ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ   /   Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση   /   Δημοτικό Σχολείο   /   Blog
Blog
Ααα, κρουαζιέρα θα σε πάω...! (STEM)
09. 06. 2017

Στο πλαίσιο του περιβαλλοντικού βιωματικού προγράμματος ‘Μέσα Μεταφοράς’, στη Γ΄ τάξη υποδεχτήκαμε την αρχιτέκτονα κα Χρύσα Πολύζου για να ασχοληθούμε με ένα μέσο όχι μόνο μαζικής μεταφοράς, αλλά και αναψυχής: το κρουαζιερόπλοιο.

Μέσω μιας παρουσίασης μιλήσαμε γενικά για τα είδη των πλοίων και στη συνέχεια συγκεκριμένα για τα κρουαζιερόπλοια. Αναφερθήκαμε στους πολλούς ορόφους τους, στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους τους και στο τι περιλαμβάνει ο καθένας. Στη συνέχεια αποφασίσαμε να κατασκευάσουμε κι εμείς την τομή ενός κρουαζιερόπλοιου. Ο καθένας ανέλαβε να φτιάξει μια καμπίνα, ζωγραφίζοντας τους τοίχους και φτιάχνοντας με χαρτόνια μικρά έπιπλα και φιγούρες. 

Έπειτα συνθέσαμε την τομή του κρουαζιερόπλοιου οργανώνοντας τις καμπίνες σε ορόφους-καταστρώματα και συμπληρώνοντας ό,τι θεωρήσαμε ότι μπορεί να περιελάμβανε το υπόγειο και ο εξωτερικός χώρος του πλοίου, για να φτιάξουμε σιγά σιγά το κρουαζιερόπλοιό μας.

Eξερευνούμε
Αξιολογούμε
Αλλάζουμε τη ζωή μας
Γνωρίζουμε τον κόσμο
Κατακτούμε τη γνώση
Διαφοροποιούμε τις μεθόδους μας
Αποδεχόμαστε τη διαφορετικότητα
Χτίζουμε τον κόσμο
της φαντασίας μας
Καλλιεργούμε
παιδεία
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-22 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!