ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ   /   Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση   /   Δημοτικό Σχολείο   /   Blog
Blog
Project Α' τάξης: Μικροί Ντετέκτιβ. Χρωματιστή αποστολή!
09. 03. 2020

Ήρθε η στιγμή οι μαθητές να πάρουν για άλλη μια φορά τον ρόλο των Ντετέκτιβ και να αναλάβουν μια νέα αποστολή, αυτή την φορά όχι ασπρόμαυρη αλλά χρωματιστή.

Όλα ξεκίνησαν λοιπόν, όταν ένας πίνακας εξαφανίστηκε, και οι μαθητές ανέλαβαν να μάθουν τα πάντα γύρω από τα χρώματα για να βοηθήσουν στην εύρεση του.

Πήγαν λοιπόν, στο εργαστήριο εικαστικών, πήραν χρώματα και αρχίσαν να τα αναμειγνύουν. Ταυτόχρονα πραγματοποιήθηκαν δράσεις φιλαναγνωσίας.

 

Έπειτα θελήσαν να δουν τι ακριβώς γίνεται αν τα χρώματα αναμειχθούν με άλλα υγρά. Ενθουσιαστήκαν πολύ όταν η ανάμειξη έγινε  με γάλα και μια σταγόνα από σαπούνι πιάτων.

Ταυτόχρονα και σε συνεργασία με το μάθημα των εικαστικών μελετήσανε τα “τσίκι-τσίκι” του Αλέξη Ακριθάκη και τα έργα του. Στη συνέχεια σχεδίασαν  με τον προσωπικό τους  τρόπο τα δικά τους “τσικι – τσικι”  και επισκέφτηκαν την έκθεση του Αλέξη Ακριθάκη στο Τελλόγλειο Ίδρυμα.

Ως τελευταία  αποστολή οι μαθητές περπάτησαν στο campus της σχολής, παρατηρήσαν τα χρώματα της φύσης, κατέγραψαν όλες τις αποχρώσεις που είδαν και αυτό που τους έκανε περισσότερη εντύπωση ήταν ότι παρόλο που είναι χειμώνας, βρήκαν πολλά διαφορετικά χρώματα.

Eξερευνούμε
Αξιολογούμε
Αλλάζουμε τη ζωή μας
Γνωρίζουμε τον κόσμο
Κατακτούμε τη γνώση
Διαφοροποιούμε τις μεθόδους μας
Αποδεχόμαστε τη διαφορετικότητα
Χτίζουμε τον κόσμο
της φαντασίας μας
Καλλιεργούμε
παιδεία
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!