ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ   /   Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση   /   Δημοτικό Σχολείο   /   Blog
Blog
Φίλοι;... φως φανάρι!
01. 02. 2017

Στο πλαίσιο του προγράμματος Family And Community Literacy, είχαμε τη χαρά να υποδεχτούμε στην τάξη μας τη μητέρα του συμμαθητή μας Ιωσήφ Εμμανουηλίδη, κυρία Μαρίνα Καϊρακτοπούλου για να μας διαβάσει το βιβλίο της Φραντζέσκας Αλεξοπούλου-Πετράκη, "Φίλοι;... φως φανάρι" (Εκδόσεις: Παπαδόπουλος). Το βιβλίο, αφηγείται την ιστορία της Ισμήνης, ενός μικρού κοριτσιού, το οποίο κάθε μέρα ξυπνάει με κακή διάθεση για το σχολείο. Ώσπου μια μέρα, αντικρύζει από το παράθυρο του σχολικού της, σε ένα απέναντι σχολικό, ένα αγόρι, με το οποίο θα ξεκινήσει μία αναπάντεχη φιλία.

 

Στη συζήτηση που ακολούθησε, μιλήσαμε για την αξία της φιλίας, της αποδοχής της διαφορετικότητας και της αγάπης. Τα παιδιά, αφηγήθηκαν κι αυτά με τη σειρά τους, τις δικές τους ιστορίες φιλίας, τον τρόπο γνωριμίας τους και τα πράγματα που τους αρέσει να κάνουν μαζί με τους φίλους τους.

Ευχαριστούμε πολύ την κυρία Μαρίνα για την όμορφη ανάγνωση και συζήτηση με τα παιδιά!

Eξερευνούμε
Αξιολογούμε
Αλλάζουμε τη ζωή μας
Γνωρίζουμε τον κόσμο
Κατακτούμε τη γνώση
Διαφοροποιούμε τις μεθόδους μας
Αποδεχόμαστε τη διαφορετικότητα
Χτίζουμε τον κόσμο
της φαντασίας μας
Καλλιεργούμε
παιδεία
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-22 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!