ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ   /   Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση   /   Δημοτικό Σχολείο   /   Blog
Blog
Η απελευθέρωση των Lego! (STEM)
31. 01. 2017

Στο πλαίσιο του βιωματικού προγράμματος «Νερό», οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α’ τάξης ανέλαβαν μία αποστολή: να απελευθερώσουν τα κουκλάκια Lego, τα οποία, λόγω της παγωνιάς που προηγήθηκε, έχουν μείνει ακόμα παγιδευμένα μέσα σε κομμάτια πάγου!

Φορέσαν, λοιπόν, τις εργαστηριακές ποδιές τους, σαν σωστοί επιστήμονες και αφού χωρίστηκαν σε ομάδες των τεσσάρων ατόμων, η καθεμιά από αυτές πήρε από ένα κομμάτι πάγου. Αρχικά, πρότειναν τρόπους απελευθέρωσης των Lego μέσα από τον πάγο και αφού ανέσυραν από τη μνήμη τους τον τρόπο που καθαρίζαμε τους δρόμους από το χιόνι, αποφάσισαν ότι πάνω στον πάγο έπρεπε να ρίξουν λίγο αλάτι. Ξαφνικά, ο πάγος άρχισε να σχηματίζει ρωγμές και να παράγει μικρούς ήχους. Συνέχισαν, παίρνοντας τις πιπέτες και ρίχνοντας πάνω του -σιγά σιγά- λίγο από το υγρό που είχε μέσα στο μπολάκι (αλατόνερο με χρώμα ζαχαροπλαστικής). Παρατήρησαν ότι, όσο προσέθεταν χρωματισμένο αλατόνερο στον πάγο, τόσο αυτός διαλυόταν και οι ρωγμές του μεγάλωναν, σχηματίζοντας παράλληλα όμορφα σχήματα, χάρη στο χρώμα ζαχαροπλαστικής.

Τελικά, όλες οι ομάδες κατάφεραν να ολοκληρώσουν την αποστολή τους και να απελευθερώσουν τα κουκλάκια Lego από τον πάγο. Δώσαμε συγχαρητήρια σε όλους και ανανεώσαμε το ραντεβού μας για νέα πειράματα και μυστικές αποστολές!

Eξερευνούμε
Αξιολογούμε
Αλλάζουμε τη ζωή μας
Γνωρίζουμε τον κόσμο
Κατακτούμε τη γνώση
Διαφοροποιούμε τις μεθόδους μας
Αποδεχόμαστε τη διαφορετικότητα
Χτίζουμε τον κόσμο
της φαντασίας μας
Καλλιεργούμε
παιδεία
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-22 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!