ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ   /   Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση   /   Δημοτικό Σχολείο   /   Blog
Blog
Αυτοκίνητα που κινούνται με ‘πανιά’! (STEM)
01. 03. 2017

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ΄ τάξης, στο πλαίσιο του περιβαλλοντικού βιωματικού προγράμματος “Μέσα Μεταφοράς”, κατασκεύασαν οικολογικά αυτοκινητάκια που κινούνται με την ενέργεια του ανέμου, με την καθοδήγηση της κυρίας Ελένης Βουκλουτζή (STEM advisor and coordinator).

Αρχικά πήραμε τα εκπαιδευτικά πακέτα LEGO Simple Machines και χωρισμένοι σε ομάδες κατασκευάσαμε αυτοκινητάκια. Στη συνέχεια, προκειμένου να μπορέσουμε να τα κινήσουμε με τη δύναμη του αέρα, αποφασίσαμε να τους προσθέσουμε ‘πανιά’. Πήραμε χαρτόνια κομμένα σε διάφορα σχήματα (τετράγωνα, ορθογώνια, τρίγωνα, κύκλους) και μεγέθη και βγήκαμε στην αυλή. Τα κολλήσαμε ένα ένα στο πίσω μέρος των αυτοκινήτων και κάναμε δοκιμές φυσώντας δυνατά για να τα κινήσουμε. Μας βοήθησε βέβαια και ο αέρας που φυσούσε!

Προσπαθήσαμε να καταλάβουμε αν το σχήμα και το μέγεθος του χαρτονιού έπαιζε κάποιο ρόλο στον τρόπο κίνησης των αυτοκινήτων. Κάναμε τις υποθέσεις μας, παρατηρήσαμε τον τρόπο που κινούνταν τα αυτοκινητάκια μας και βγάλαμε τα συμπεράσματά μας.

Eξερευνούμε
Αξιολογούμε
Αλλάζουμε τη ζωή μας
Γνωρίζουμε τον κόσμο
Κατακτούμε τη γνώση
Διαφοροποιούμε τις μεθόδους μας
Αποδεχόμαστε τη διαφορετικότητα
Χτίζουμε τον κόσμο
της φαντασίας μας
Καλλιεργούμε
παιδεία
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!