ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ   /   Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση   /   Δημοτικό Σχολείο   /   Blog
Blog
Εαρινές σπορές της Δ' τάξης
02. 05. 2018

Η άνοιξη ήρθε και η Δ' τάξη είναι έτοιμη για τις ανοιξιάτικες σπορές της! Στο πρώτο στάδιο μέσα στον χώρο του θερμοκηπίου χωριστήκαμε σε ομαδούλες και τοποθετήσαμε σε μικρά κεσεδάκια σπόρους ηλιοτρόπιου και αγγουριού και τους σκεπάσαμε με το χώμα.

Στη δεύτερη επίσκεψή μας στον λαχανόκηπο αρχικά παρατηρήσαμε την εξέλιξη των σπόρων που είχαμε βάλει την προηγούμενη φορά στα κεσεδάκια και αν αυτοί ήταν έτοιμοι για μεταφύτευση. 

Αφού βάλαμε τις γαλότσες μας, κατευθυνθήκαμε στα θερμοκήπια του δευτεροβάθμιου, όπου μας περίμενε ο κύριος Στέργιος μαζί με ένα μαθητή του Λυκείου κι εκεί μεταφυτέψαμε τα φυτά αγγουριού και ηλιοτρόπιου,που είχαν βγει σε μεγαλύτερα κεσεδάκια. Τα ποτίσαμε και τα συγκεντρώσαμε στον χώρο του θερμοκηπίου, όπου τα αφήσαμε, για να αναπτυχθούν κι άλλο.

Στο τελευταίο στάδιο της σποράς μας κατευθυνθήκαμε στο λαχανόκηπο, όπου και πάλι μας περίμενε ο κύριος Στέργιος. Τελικά φυτέψαμε τα φυτά αγγουριού και ηλιοτρόπιου που είχαμε αφήσει στο θερμοκήπιο να μεγαλώσουν την προηγούμενη φορά.

Αφού ετοιμαστήκαμε, μπήκαμε στη σειρά, σκάβαμε και τοποθετούσαμε τα φυτά στο χώμα. Τέλος τα ποτίσαμε και αφού ολοκληρώθηκε κι αυτή τη διαδικασία, περάσαμε στο χώρο του free play για να κλείσει όμορφα και διασκεδαστικά κι αυτή η ημέρα.

Eξερευνούμε
Αξιολογούμε
Αλλάζουμε τη ζωή μας
Γνωρίζουμε τον κόσμο
Κατακτούμε τη γνώση
Διαφοροποιούμε τις μεθόδους μας
Αποδεχόμαστε τη διαφορετικότητα
Χτίζουμε τον κόσμο
της φαντασίας μας
Καλλιεργούμε
παιδεία
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!