Την Παρασκευή, 10.11 η Ε' τάξη μεταφερθήκαμε στην αίθουσα STEM του Δημοτικού και πραγματοποιήσαμε μια διαθεματική δράση στο πλαίσιο του βιωματικού προγράμματος “Παραγωγή και Κατανάλωση”. Μαγειρική, STEM και Γερμανικός πολιτισμός παντρεύτηκαν σε μια δραστηριότητα παρασκευής bretzel, με τη βοήθεια της Καθηγήτριας Γερμανικών κας Ανδρεαδάκη και της συντονίστριας STEM, κυρίας Ελένης Βουκλουτζή.
Καθώς περιμέναμε τη ζύμη μας να ξεκουραστεί, είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε για τις ζύμες, τον ρόλο της μαγιάς στη δημιουργία χημικών ενώσεων και τα διαλύματα. Κάθε παιδί έφτιαξε το δικό του bretzel δίνοντάς του το σχήμα της αρεσκείας του. Εντυπωσιακό, βέβαια, ήταν πως τα περισσότερα παιδιά προσάρμοσαν το Γερμανικό έδεσμα σε ελληνικά σχήματα πασχαλιάτικων τσουρεκιών...