ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ   /   Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση   /   Δημοτικό Σχολείο   /   Blog
Blog
STEMαγειρεύοντας λαχταριστά bretzel
10. 11. 2017

Την Παρασκευή, 10.11 η Ε' τάξη μεταφερθήκαμε στην αίθουσα STEM του Δημοτικού και πραγματοποιήσαμε μια διαθεματική δράση στο πλαίσιο του βιωματικού προγράμματος “Παραγωγή και Κατανάλωση”. Μαγειρική, STEM και Γερμανικός πολιτισμός παντρεύτηκαν σε μια δραστηριότητα παρασκευής bretzel, με τη βοήθεια της Καθηγήτριας Γερμανικών κας Ανδρεαδάκη και της συντονίστριας STEM, κυρίας Ελένης Βουκλουτζή. 

Καθώς περιμέναμε τη ζύμη μας να ξεκουραστεί, είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε για τις ζύμες, τον ρόλο της μαγιάς στη δημιουργία χημικών ενώσεων και τα διαλύματα. Κάθε παιδί έφτιαξε το δικό του bretzel δίνοντάς του το σχήμα της αρεσκείας του. Εντυπωσιακό, βέβαια, ήταν πως τα περισσότερα παιδιά προσάρμοσαν το Γερμανικό έδεσμα σε ελληνικά σχήματα πασχαλιάτικων τσουρεκιών...

Eξερευνούμε
Αξιολογούμε
Αλλάζουμε τη ζωή μας
Γνωρίζουμε τον κόσμο
Κατακτούμε τη γνώση
Διαφοροποιούμε τις μεθόδους μας
Αποδεχόμαστε τη διαφορετικότητα
Χτίζουμε τον κόσμο
της φαντασίας μας
Καλλιεργούμε
παιδεία
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!