ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ   /   Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση   /   Δημοτικό Σχολείο   /   Blog
Blog
Δημιουργώντας το δίκτυο του μετρό της Θεσσαλονίκης (STEM)
17. 03. 2017

Στο πλαίσιο του περιβαλλοντικού βιωματικού προγράμματος “Μέσα Μεταφοράς”, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ΄ τάξης του Δημοτικού σχολείου υποδεχτήκαμε στις τάξεις μας την αρχιτέκτονα κυρία Χρύσα Πολύζου για να μιλήσουμε για τις υπόγειες συγκοινωνίες μιας πόλης.

Αρχικά κάναμε μια εισαγωγική συζήτηση σχετική με το υπόγειο σιδηροδρομικό δίκτυο μαζικής συγκοινωνίας μιας μεγαλούπολης. Βλέποντας εικόνες και βίντεο συζητήσαμε για τα πρώτα μετρό, τα πιο σύγχρονα, το μετρό της Αθήνας και αυτό που κατασκευάζεται στη Θεσσαλονίκη. Επίσης, εξοικειωθήκαμε με τους χάρτες του μετρό.

Στη συνέχεια, χωρισμένοι σε ομάδες, πήραμε τις γραμμές-τροχιές του μετρό σε σειρά, όπως ακριβώς αναγράφονται μέσα στα βαγόνια, και αναλάβαμε να δημιουργήσουμε πάνω στον χάρτη της Θεσσαλονίκης το υπόγειο σιδηροδρομικό δίκτυο της πόλης εντοπίζοντας τις στάσεις των γραμμών και ενώνοντάς τες με χρωματιστά νήματα. Τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά!

Eξερευνούμε
Αξιολογούμε
Αλλάζουμε τη ζωή μας
Γνωρίζουμε τον κόσμο
Κατακτούμε τη γνώση
Διαφοροποιούμε τις μεθόδους μας
Αποδεχόμαστε τη διαφορετικότητα
Χτίζουμε τον κόσμο
της φαντασίας μας
Καλλιεργούμε
παιδεία
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-22 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!