ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ   /   Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση   /   Δημοτικό Σχολείο   /   Blog
Blog
Γ' τάξη: Επιστροφή στο σχολείο!
25. 06. 2020

Πέρασαν αρκετές μέρες για να επιστρέψουν τα παιδιά στο αγαπημένο τους campus και να ακούσουν ξανά το κουδούνι του σχολείου! Οι νέοι κανόνες πολλοί όμως τόσο απαραίτητοι! Ο χωρισμός της Γ' τάξης σε μικρότερα τμήματα δημιούργησε στους μαθητές και τις μαθήτριες την ανάγκη να επικοινωνήσουν με το υπόλοιπο τμήμα τους και έτσι δημιουργήθηκε ένας δίαυλος επικοινωνίας μέσα από ζωγραφιές, τις οποίες κρέμασαν στις τάξεις!

Στη Γλώσσα τα παιδιά μελέτησαν τον εθελοντισμό και γνώρισαν την αξία του στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού. Στη συνέχεια, αναζήτησαν πληροφορίες για την αξία του εθελοντισμού και της προσφοράς, καθώς και για γνωστές οργανώσεις που προσφέρουν εθελοντικό έργο. Ετοίμασαν μικρές παρουσιάσεις με διάφορες εκπαιδευτικές εφαρμογές. Παρουσίασαν τις εργασίες τους στην τάξη και έγινε συζήτηση για τη σημασία του εθελοντισμού στην κοινωνία μας. 

Στα Εικαστικά οι δραστηριότητες είχαν έντονη καλοκαιρινή διάθεση! Τα παιδιά έφτιαξαν τις δικές τους παραλίες από πλαστελίνη, ενώ γνώρισαν το έργο του ζωγράφου J. Pollock και δημιούργησαν τα δικά τους εξπρεσιονιστικά έργα με πολλή φαντασία!

Τα παιδιά επισκέφθηκαν τον λαχανόκηπο και με την πολύτιμη καθοδήγηση του γεωπόνου της σχολής κ. Στέργιου Καμπούρη έκαναν μεταφύτευση πιπεριάς και μάζεψαν αρωματικά φυτά. Με λεβάντα, αρμπαρόριζα, δάφνη και ρίγανη έφτιαξαν τα πιο μυρωδάτα μπουκέτα!

Καλό καλοκαίρι από τα τριτάκια!

Eξερευνούμε
Αξιολογούμε
Αλλάζουμε τη ζωή μας
Γνωρίζουμε τον κόσμο
Κατακτούμε τη γνώση
Διαφοροποιούμε τις μεθόδους μας
Αποδεχόμαστε τη διαφορετικότητα
Χτίζουμε τον κόσμο
της φαντασίας μας
Καλλιεργούμε
παιδεία
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!