ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ   /   Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση   /   Δημοτικό Σχολείο   /   Blog
Blog
Μικροί Βυζαντινολόγοι
30. 11. 2017

Στο πλαίσιο  του βιωματικού προγράμματος της Ε’ Δημοτικού «Παραγωγή και Κατανάλωση» και σε διαθεματική σύνδεση με το μάθημα της Ιστορίας, την Τετάρτη, 29/11 επισκεφτήκαμε το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης και παρακολουθήσαμε το πρόγραμμα «Όψεις της καθημερινής ζωής στην παλαιοχριστιανική εποχή».

Εκεί, είχαμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά μια κατοικία της πρώιμης βυζαντινής περιόδου, να διερευνήσουμε τον χώρο που ζούσαν οι άνθρωποι εκείνης της εποχής. Τα ευρήματα που υπάρχουν στο Μουσείο, αποτελούν ζωντανούς μάρτυρες για τις συνήθειες διατροφής, ένδυσης, διακόσμησης και ψυχαγωγίας. Με οδηγό τα φύλλα εργασίας μας και αντλώντας πληροφορίες από όλες τις πιθανές πηγές που προσφέρει ένα Μουσείο , συγκροτήσαμε μικρές ερευνητικές ομάδες, κάθε μία από τις οποίες εξειδικεύτηκε σε μια συγκεκριμένη πτυχή της καθημερινής ζωής (πχ. διακόσμηση κατοικίας, σκεύη μαγειρικής, σκεύη φύλαξης τροφίμων, κοκ). Στο τέλος, κάθε ομάδα παρουσίασε στο κοινό τα ευρήματά της με ευφάνταστο τρόπο χρησιμοποιώντας στοιχεία δραματοποίησης και ολοκληρώνοντας με ευχάριστο τρόπο μια εμπειρία εμβάθυνσης στην ιστορική γνώση.   

Eξερευνούμε
Αξιολογούμε
Αλλάζουμε τη ζωή μας
Γνωρίζουμε τον κόσμο
Κατακτούμε τη γνώση
Διαφοροποιούμε τις μεθόδους μας
Αποδεχόμαστε τη διαφορετικότητα
Χτίζουμε τον κόσμο
της φαντασίας μας
Καλλιεργούμε
παιδεία
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-22 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!