ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ   /   Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση   /   Δημοτικό Σχολείο   /   Blog
Blog
Φθινόπωρο χωρίς μαρμελάδα σταφύλι γίνεται;
29. 09. 2017

Στο πλαίσιο του προγράμματος Απόκτησης Βασικής Βιωματικής Εμπειρίας στην ΑΓΣ, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β' τάξης ανέλαβαν να φτιάξουν μαρμελάδα σταφύλι με τα χεράκια τους! Αφού λοιπόν φόρεσαν τις ποδιές και τους σκούφους τους, κατευθυνθήκαν προς την αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Δημοτικού σχολείου. Εκεί, τους περίμενε η σεφ, κυρία Φωτεινή, η οποία είχε ετοιμάσει τα πάντα.

 

Όλα τα παιδιά δούλεψαν έχοντας μπροστά τους τα δικά τους εργαλεία. Έβγαλαν τα σταφύλια από τα τσαμπιά, τα ζύγισαν, τα έκοψαν σε μικρά κομματάκια και στη συνέχεια τα έβαλαν μαζί με ζάχαρη, χυμό πορτοκάλι, λεμόνι και αρμπαρόριζα  μέσα σε μία μεγάλη κατσαρόλα.

Η μαρμελάδα έβρασε για αρκετή ώρα και έγινε πεντανόστιμη! Για του λόγου το αληθές, τα παιδιά θα φέρουν μαζί τους στο σπίτι ένα δείγμα της μαγειρικής τους προσπάθειας, ένα βαζάκι με μαρμελάδα σταφύλι από τα χεράκια τους!  

Eξερευνούμε
Αξιολογούμε
Αλλάζουμε τη ζωή μας
Γνωρίζουμε τον κόσμο
Κατακτούμε τη γνώση
Διαφοροποιούμε τις μεθόδους μας
Αποδεχόμαστε τη διαφορετικότητα
Χτίζουμε τον κόσμο
της φαντασίας μας
Καλλιεργούμε
παιδεία
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!