ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ   /   Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση   /   Δημοτικό Σχολείο   /   Blog
Blog
Παίρνουμε το λεωφορείο και γνωρίζουμε την πόλη!
07. 03. 2017

Στο πλαίσιο του περιβαλλοντικού βιωματικού προγράμματος ‘Μέσα Μεταφοράς’, η Γ’ τάξη πήραμε το λεωφορείο για μια βόλτα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης! Με τη γραμμή 50 του Ο.Α.Σ.Θ. πραγματοποιήσαμε την πολιτιστική διαδρομή της πόλης.

Αφού φτάσαμε στον Λευκό Πύργο, πήραμε από τη στάση το λεωφορείο της γραμμής 50. Βγάλαμε εισιτήριο, καθίσαμε προσεκτικά στα καθίσματα και με τη βοήθεια του ξεναγού και του χάρτη που μας μοιράστηκε παρατηρήσαμε πολλά μνημεία της Θεσσαλονίκης και μάθαμε πολλές λεπτομέρειες που δε γνωρίζαμε γι’ αυτά. Μας δόθηκε έτσι η δυνατότητα να δούμε την πολύ πλούσια ιστορία της πόλης μέσα σε μόλις 50 λεπτά.

Ταυτόχρονα, μπορέσαμε να ζήσουμε την εμπειρία της χρήσης ενός μέσου μαζικής μεταφοράς μέσα στην πόλη και να έρθουμε σε επαφή με άλλους επιβάτες, αλλά και οχήματα (αυτοκίνητα, ποδήλατα) που κυκλοφορούσαν παράλληλα με το λεωφορείο.

Eξερευνούμε
Αξιολογούμε
Αλλάζουμε τη ζωή μας
Γνωρίζουμε τον κόσμο
Κατακτούμε τη γνώση
Διαφοροποιούμε τις μεθόδους μας
Αποδεχόμαστε τη διαφορετικότητα
Χτίζουμε τον κόσμο
της φαντασίας μας
Καλλιεργούμε
παιδεία
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!