ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ   /   Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση   /   Δημοτικό Σχολείο   /   Blog
Blog
Project Γ' τάξης: Επιχείρηση "Σώσε τον χιονάνθρωπο!"
31. 01. 2020

Αρχικά, τα παιδιά αναζήτησαν άρθρα σε ηλεκτρονικές εφημερίδες και περιοδικά για την κλιματική αλλαγή και έκαναν σύντομες παρουσιάσεις στην τάξη για τις συνέπειες της αύξησης της θερμοκρασίας στον πλανήτη.

Έμαθαν για τα ακραία καιρικά φαινόμενα και κατασκεύασαν με ανακυκλώσιμα υλικά τα δικά τους βροχόμετρα!

Πραγματοποιήσαν πειράματα πάνω στο φαινόμενο της εξάτμισης που ευθύνεται για τις βροχές, καθώς και στο φαινόμενο του στρόβιλου. 

Με αφορμή τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Αυστραλία τα παιδιά ζωγράφισαν αφίσες στα Εικαστικά, προκειμένου να ευαισθητοποιήσουν για τα ζώα που κινδύνεψαν.

Γνώρισαν την έννοια του περιβαλλοντικού αποτυπώματος. Συγκεκριμένα, τα παιδιά εστίασαν στη βιώσιμη διατροφή και στο οικολογικό αποτύπωμα των τροφών που επιλέγουν. Δημιούργησαν αφίσες με συμβουλές για μια φιλική προς το περιβάλλον διατροφή.

Τα παιδιά μαζί με τους γονείς τους, με τη βοήθεια της διαιτολόγου κ. Δάφνης Νταλάπα, ετοίμασαν μια σούπα μινεστρόνε με ελάχιστο περιβαλλοντικό αποτύπωμα, καθώς και σουβλάκια χειμερινών φρούτων. Προτίμησαν προϊόντα της εποχής από τοπικούς παραγωγούς.

Υποδέχθηκαν  στην τάξη την αρχιτέκτονα κ. Χρύσα Πολύζου και ανακάλυψαν τα Emergency shelters, καθώς και τρόπους για να προστατευτούμε από ακραία καιρικά φαινόμενα. Έφτιαξαν ομαδικά τα δικά τους Emergency Shelters για διάφορες φυσικές καταστροφές.

Τα παιδιά επισκέφθηκαν τον Περιφερειακό Μετεωρολογικό Κέντρο Μακεδονίας και έμαθαν χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με την πρόγνωση του καιρού και τα μετεωρολογικά όργανα.

Στα Αγγλικά, κατέγραψαν συνθήματα για τη σωτηρία του πλανήτη!

Στο τέλος, πραγματοποιήσαν έρευνα σε ομάδες. Μελέτησαν για έναν μήνα τις θερμοκρασίες σε διάφορες πόλεις του κόσμου και πραγματοποίησαν σύγκριση με τον καιρό πριν από 10 χρόνια. Έτσι, παρατήρησαν την αύξηση της θερμοκρασίας και τις συνέπειες για τον πλανήτη, ενώ πρότειναν ιδέες για να περιοριστεί η κλιματική αλλαγή. 

Eξερευνούμε
Αξιολογούμε
Αλλάζουμε τη ζωή μας
Γνωρίζουμε τον κόσμο
Κατακτούμε τη γνώση
Διαφοροποιούμε τις μεθόδους μας
Αποδεχόμαστε τη διαφορετικότητα
Χτίζουμε τον κόσμο
της φαντασίας μας
Καλλιεργούμε
παιδεία
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!