ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ   /   Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση   /   Δημοτικό Σχολείο   /   Blog
Blog
Πετάνε πετάνε... τα αεροπλανάκια μας! (STEM)
15. 05. 2017

Στο πλαίσιο του βιωματικού περιβαλλοντικού προγράμματος ‘Μέσα Μεταφοράς’, η Γ' τάξη υποδεχτήκαμε την κυρία Ελένη Βουκλουτζή (STEM advisor and coordinator) για να μας κάνει μια πολύ ενδιαφέρουσα παρουσίαση για τα αεροπλάνα και την κίνησή τους. Ξεκινήσαμε βλέποντας πώς κατάφεραν παρατηρώντας τη φύση και το πέταγμα των πουλιών να βρουν τον τρόπο για να φτιάξουν έτσι το αεροπλάνο ώστε να μπορεί να πετάει.

 

Έπειτα ήρθε η ώρα να κατασκευάσουμε τα δικά μας αεροπλανάκια από χαρτί και να πειραματιστούμε με στόχο τη βέλτιστη πτήση. Ακολουθώντας με προσοχή τις οδηγίες κατασκευάσαμε τρία χάρτινα αεροπλάνα με διαφορετικό σχήμα.

Στη συνέχεια βγήκαμε στην πίσω αυλή και δοκιμάσαμε να πετάξουμε τα αεροπλανάκια μας. Παρατηρήσαμε πώς πετούσαν αλλάζοντας διάφορες παραμέτρους (πτερύγια, σχήμα, αέρας) και βγάλαμε συμπεράσματα για το τι είναι καλύτερο για να πετάξει το αεροπλάνο μας πιο μακριά.

Eξερευνούμε
Αξιολογούμε
Αλλάζουμε τη ζωή μας
Γνωρίζουμε τον κόσμο
Κατακτούμε τη γνώση
Διαφοροποιούμε τις μεθόδους μας
Αποδεχόμαστε τη διαφορετικότητα
Χτίζουμε τον κόσμο
της φαντασίας μας
Καλλιεργούμε
παιδεία
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-22 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!