ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ   /   Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση   /   Δημοτικό Σχολείο   /   Blog
Blog
Διαχωρισμός ανακυκλώσιμων υλικών από τα παιδιά της Α' τάξης.
06. 02. 2018

Στο πλαίσιο του καινοτόμου βιωματικού προγράμματος Ανακύκλωση- Απορρίμματα, μαθητές από το δευτεροβάθμιο επισκέφτηκαν τους μαθητές της Α' τάξης για να βοηθήσουν σε μια δύσκολη αποστολή που είχαν να βγάλουν εις πέρας. Ένα περίεργο σημείωμα άφησε κάποιος στην τάξη μας!

Μας ενημέρωσε ότι κάποιος πήγε στην  αίθουσα media και σκόρπισε σκουπίδια! Περάσαμε στην αίθουσα media η οποία ήταν  όντως πλημμυρισμένη από πολλά σκουπίδια! Αφού πήραμε τις καλύτερες προφυλάξεις (γάντια μιας χρήσης και μάσκες) χωριστήκαμε σε ομάδες και ξεκινήσαμε με τη βοήθεια των μεγαλύτερων παιδιών στο διαχωρισμό των σκουπιδιών σε χαρτί, πλαστικό και αλουμίνιο. Αφού τα ταξινομήσαμε, τα ζυγίσαμε και ψάξαμε να βρούμε πληροφορίες για το πόσο καιρό κάνει να ανακυκλωθεί το κάθε προϊόν από τη φύση.  Η ομάδα του αλουμινίου ζύγισε 300γρ., το πλαστικό 1,5 κιλό και το χαρτί 2 κιλά. Πήγαμε στους αντίστοιχους κάδους και τα πετάξαμε.

 

Eξερευνούμε
Αξιολογούμε
Αλλάζουμε τη ζωή μας
Γνωρίζουμε τον κόσμο
Κατακτούμε τη γνώση
Διαφοροποιούμε τις μεθόδους μας
Αποδεχόμαστε τη διαφορετικότητα
Χτίζουμε τον κόσμο
της φαντασίας μας
Καλλιεργούμε
παιδεία
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!