ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ   /   Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση   /   Δημοτικό Σχολείο   /   Blog
Blog
Το μυστικό της μικρής ροζ πουτίγκας!
24. 10. 2017

Στο πλαίσιο του προγράμματος Family And Community Literacy, στο Β1 μας επισκέφτηκε η μητέρα της συμμαθήτριάς μας Σίλειας Βουλγαροπούλου, κυρία Μαρία Κεσοπούλου, για να μας διαβάσει το βιβλίο “Φαρφανέλα”, από τους συγγραφείς: Βλάχου Ελένη, Δαλαμπάγκας Κωνσταντίνος.

 

Η Φαρφανέλα, η μικρή ροζ πουτίγκα, έχει τα πάντα! Δεν της λείπει τίποτα, εκτός από ένα... ροζ τσιμπιδάκι! Και κλαίει απαρηγόρητη, κλαίει τόσο πολύ, που τα δάκρυά της στερεύουν! Όταν όμως τα χάνει όλα, αρχίζει ν’ αλλάζει χρώμα: από ροζ γίνεται ανοιχτό ροζ και από ανοιχτό ροζ... άσπρη! Έτσι, παίρνει ένα γερό μάθημα και καταλαβαίνει ότι υπάρχουν πιο σημαντικά πράγματα για να κλάψει κανείς από λύπη ή ακόμα κι από χαρά. Τότε, ξεκινάει το μεγάλο ταξίδι για να μάθει τα μυστικά του κόσμου.

Αφού ακούσαμε την ανάγνωση του παραμυθιού, γράψαμε σε ένα χρωματιστό χαρτί τι μας κάνει εμάς τους ίδιους ευτυχισμένους στη ζωή μας και στη συνέχεια, τα διαβάσαμε στους συμμαθητές μας. Τέλος, πήραμε αναμνηστικά δωράκια μέσα σε έναν όμορφο φάκελο.

Ευχαριστούμε πολύ κυρία Μαρία για την όμορφη ανάγνωση! Περάσαμε υπέροχα!

Eξερευνούμε
Αξιολογούμε
Αλλάζουμε τη ζωή μας
Γνωρίζουμε τον κόσμο
Κατακτούμε τη γνώση
Διαφοροποιούμε τις μεθόδους μας
Αποδεχόμαστε τη διαφορετικότητα
Χτίζουμε τον κόσμο
της φαντασίας μας
Καλλιεργούμε
παιδεία
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!