ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ   /   Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση   /   Δημοτικό Σχολείο   /   Blog
Blog
Πύργος από Lego πάνω σε προσομοιωτή σεισμού...αντέχει; (STEM)
23. 11. 2017

Στη Δ' τάξη στο πλαίσιο του προγράμματος “Αστική Ανάπτυξη” επισκέφτηκε την τάξη μας η κυρία Ειρήνη Ινεπολόγλου, Robotics and IT Academy Coordinator, για να πραγματοποιήσουμε μια πολύ ενδιαφέρουσα και διασκεδαστική δράση προσομοίωσης ενός σεισμού στην πόλη! Στην αρχή ξεκινήσαμε με έναν διαγωνισμό στατικότητας: έπρεπε με το ζευγάρι μας να φτιάξουμε το πιο ψηλό αλλά σταθερό κτίριο που μπορούσαμε με τουβλάκια και να στερεώσουμε πάνω του την κασετίνα μας χωρίς να πέσει.

Τα καταφέραμε πολύ καλά! Στη συνέχεια, αφού παρακολουθήσαμε ένα σχετικό βιντεάκι για τη στατικότητα των κτιρίων, πήραμε τα εκπαιδευτικά πακέτα Lego WeDo 2.0 και φτιάξαμε έναν προσομοιωτή σεισμού ακολουθώντας τις οδηγίες που βλέπαμε στα iPads μας. Χτίσαμε διαφορετικά σπιτάκια, προγραμματίσαμε την κίνηση του προσομοιωτή και κάναμε δοκιμές για να δούμε πόσο αντέχει το κάθε σπίτι και στα πόσα ρίχτερ πέφτει.

Eξερευνούμε
Αξιολογούμε
Αλλάζουμε τη ζωή μας
Γνωρίζουμε τον κόσμο
Κατακτούμε τη γνώση
Διαφοροποιούμε τις μεθόδους μας
Αποδεχόμαστε τη διαφορετικότητα
Χτίζουμε τον κόσμο
της φαντασίας μας
Καλλιεργούμε
παιδεία
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!