ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ   /   Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση   /   Δημοτικό Σχολείο   /   Blog
Blog
Project Α' τάξης: Μικροί Ντετέκτιβ. Χρωματιστή αποστολή!
18. 03. 2022

Κόκκινο, κίτρινο, πράσινο, πορτοκαλί κι όλα τα χρώματα μαζί, οδήγησαν τους μικρούς μαθητές και τις μικρές μαθήτριες της Α’ τάξης σε …χρωματιστές αποστολές!

Πώς όμως "κρύβονται" τα 7 χρώματα του ουράνιου τόξου μέσα στο λευκό φως; Την απάντηση στο ερώτημα αυτό, ανακάλυψαν οι μαθητές και οι μαθήτριες, μέσα από το πείραμα με τον δίσκο του Νεύτωνα.

Έπειτα θελήσαν να δουν τι ακριβώς γίνεται αν τα χρώματα αναμειχθούν με άλλα υγρά. Ενθουσιαστήκαν πολύ όταν η ανάμειξη έγινε  με γάλα και μια σταγόνα από σαπούνι πιάτων.

Η εξερεύνηση συνεχίστηκε με ένα πείραμα με τη βοήθεια του οποίου, οι μαθητές και οι μαθήτριες διαπίστωσαν πώς τα χρώματα σε ένα… μαγικό φίλτρο του καφέ μπορούν να αναμειχθούν με τρόπο εντυπωσιακό!

Ως τελευταία  αποστολή οι μαθητές περπάτησαν στο campus της σχολής, παρατηρήσαν τα χρώματα της φύσης, κατέγραψαν όλες τις αποχρώσεις που είδαν και αυτό που τους έκανε περισσότερη εντύπωση ήταν ότι παρόλο που είναι χειμώνας, βρήκαν πολλά διαφορετικά χρώματα.

Στο μάθημα της γλώσσας διαβάσαμε το παραμύθι " Η μέρα που τα κραγιόνια τα παράτησαν" του Drew Daywalt, και ξεκινήσαμε να δημιουργησουμε την δική μας έκθεση ζωγραφικής. Στην αρχή χρησιμοποιήσαμε μόνο ένα χρώμα και έιδαμε ότι ήταν αρκετά δύσκολο. Αλλά επειδή ο κόσμος μας είναι γεμάτος διαφορετικά χρώματα και αυτό είναι που τον κάνει όμορφο, αποφασίσαμε να αλλάξουμε τεχνική και να βάλουμε όλα τα χρώματα που μας αρέσουν.

Έτσι η θεματική ενότητα ολοκληρώθηκε με την ψηφιακή έκθεση έργων ζωγραφικής που ετοίμασαν οι καταπληκτικοί ζωγράφοι της Α’ τάξης.

Ψηφιακή έκθεση ζωγραφικής Α'1

Ψηφιακή έκθεση ζωγραφικής Α'2

Eξερευνούμε
Αξιολογούμε
Αλλάζουμε τη ζωή μας
Γνωρίζουμε τον κόσμο
Κατακτούμε τη γνώση
Διαφοροποιούμε τις μεθόδους μας
Αποδεχόμαστε τη διαφορετικότητα
Χτίζουμε τον κόσμο
της φαντασίας μας
Καλλιεργούμε
παιδεία
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!