ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ   /   Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση   /   Δημοτικό Σχολείο   /   Blog
Blog
Όταν οι προτάσεις γίνονται παιχνίδι!
26. 01. 2017

Στην Α΄ τάξη, στο πλαίσιο της ενασχόλησής μας με τις καταλήξεις των ρημάτων γ’ προσώπου (ενεργητικής φωνής) σε -ει, αξιοποιήσαμε τα εκπαιδευτικά πακέτα Lego Story Starter για την παραγωγή προτάσεων με τους 3 βασικούς όρους: υποκείμενο, ρήμα, αντικείμενο. 

Τα πακέτα Lego Story Starter, μέσα από μια συλλογή από ειδικά τουβλάκια και φιγούρες, βοηθούν τους μαθητές στο χτίσιμο της δομής της πρότασης, στη δημιουργία ιστοριών, ενισχύοντας παράλληλα τις δεξιότητες της γραφής, της επικοινωνίας, και της συνεργασίας.

Για αρχή, πήραμε τoν lego man και τη lego woman από τα κουτιά και αποφασίσαμε το όνομα που θα τους δώσουμε. Στη συνέχεια, το κάθε παιδί έκανε υποθέσεις για το τι κάνει το κουκλάκι του, δημιουργώντας ένα δικό του σενάριο και δείχνοντάς το πάνω στη βάση Lego, και προσπάθησε να αποτυπώσει τη σκέψη του με ολοκληρωμένες προτάσεις (υποκείμενο, ρήμα, αντικείμενο) σε φυλλάδιο, πχ. “Ο Γιώργος πάει σχολείο”, “Ο Χάρης διαβάζει τα μαθήματά του”.

Eξερευνούμε
Αξιολογούμε
Αλλάζουμε τη ζωή μας
Γνωρίζουμε τον κόσμο
Κατακτούμε τη γνώση
Διαφοροποιούμε τις μεθόδους μας
Αποδεχόμαστε τη διαφορετικότητα
Χτίζουμε τον κόσμο
της φαντασίας μας
Καλλιεργούμε
παιδεία
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!