ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ   /   Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση   /   Δημοτικό Σχολείο   /   Blog
Blog
Όλη η οικογένεια σε ένα τραπέζι. Όλη η Ε' μια οικογένεια...
12. 02. 2018

Τα οικογενειακά τραπέζια, με τη φροντίδα, την επικοινωνία και την τελετουργία που τα συνοδεύουν,  αποτελούν βασικό στοιχείο της ελληνικής διατροφικής κουλτούρας. Κι όμως, αυτή η υπέροχη συνήθεια που βοηθάει τόσο στην υιοθέτηση υγιεινών διατροφικών συνηθειών, όσο και στην ομαλή συναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών τείνει στις μέρες μας να εκλείψει εξ' αιτίας των έντονων ρυθμών ζωής. Για΄αυτό και στην Ε Δημοτικού, αποφασίσαμε να οργανώσουμε ένα οικογενειακό τραπέζι με την εξής πρωτοτυπία: αυτοί που θα αναλάμβαναν τα πάντα όσον αφορά την προετοιμασία θα ήταν οι ίδιοι οι μαθητές.

Η δράση ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία. Τα παιδιά μας, επιδεικνύοντας επαγγελματισμό, αυταπάρνηση και αξιοζήλευτο πνεύμα συνεργασίας και συντονισμού, οργάνωσαν άψογα ένα οικογενειακό τραπέζι φροντίζοντας για όλα: από το μαγείρεμα και το σερβίρισμα των πιάτων, μέχρι τη διακόσμηση των τραπεζιών και τη μουσική πλαισίωση της εκδήλωσης.

Eξερευνούμε
Αξιολογούμε
Αλλάζουμε τη ζωή μας
Γνωρίζουμε τον κόσμο
Κατακτούμε τη γνώση
Διαφοροποιούμε τις μεθόδους μας
Αποδεχόμαστε τη διαφορετικότητα
Χτίζουμε τον κόσμο
της φαντασίας μας
Καλλιεργούμε
παιδεία
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-22 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!