ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ   /   Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση   /   Δημοτικό Σχολείο   /   Blog
Blog
Μια ηλιόλουστη χειμωνιάτικη μέρα δοκιμάζουμε ζεστά ροφήματα!
24. 02. 2017

Στο πλαίσιο του προγράμματος ‘Απόκτηση βασικής βιωματικής εμπειρίας στην αξιοποίηση της γης και της φύσης στην ΑΓΣ’  και σε σύνδεση με το περιβαλλοντικό βιωματικό πρόγραμμα της “Υγιεινής Διατροφής”, οι μαθητές της Γ΄ τάξης έφτιαξαν και γεύτηκαν ζεστά ροφήματα από αρωματικά φυτά.

Υποδεχτήκαμε τον κύριο Στέργιο έξω από την τάξη μας και μεταφερθήκαμε στην πίσω αυλή του σχολείου μας, στον κήπο με τα αρωματικά φυτά. Αφού μαζέψαμε μυρωδάτο φασκόμηλο, πήγαμε στο θερμοκήπιο για να φτιάξουμε τα ροφήματά μας.

Βράσαμε νερό μαζί τα κλωνάρια φασκόμηλου που μαζέψαμε, βάλαμε μέλι στα χάρτινα ποτηράκια μας και χρησιμοποιώντας ένα σουρωτήρι τα γεμίσαμε. Περιμέναμε υπομονετικά να κρυώσει και ήπιαμε! Άλλοι ξετρελαθήκαμε και άλλοι όχι τόσο, το σημαντικό όμως είναι ότι το δοκιμάσαμε! Τέλος, αναχωρήσαμε για το σχολείο παίρνοντας μαζί μας ένα ποτήρι με ζεστή λουίζα που μας έφερε ο κύριος Στέργιος από το αγρόκτημα της Σχολής!

Eξερευνούμε
Αξιολογούμε
Αλλάζουμε τη ζωή μας
Γνωρίζουμε τον κόσμο
Κατακτούμε τη γνώση
Διαφοροποιούμε τις μεθόδους μας
Αποδεχόμαστε τη διαφορετικότητα
Χτίζουμε τον κόσμο
της φαντασίας μας
Καλλιεργούμε
παιδεία
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-22 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!