Στο πλαίσιο του προγράμματος «Απόκτησης Βασικής Βιωματικής Εμπειρίας στην ΑΓΣ»οι μαθητές της Δ’ τάξης συμμετείχαμε στον τρύγο του αμπελώνα της σχολής. Με τα μικρά ψαλιδάκια μας στα χέρια, εργαστήκαμε σε ομάδες για να συλλέξουμε τα μεγάλα τσαμπιά από τα αμπέλια και να τα τοποθετήσουμε στα ειδικά καφάσια.
Αφού ολοκληρώσαμε τον τρύγο και έχοντας συγκεντρώσει περίπου 15 καφάσια, επισκεφτήκαμε το κέντρο επεξεργασίας σταφυλιού του campus, όπου παρατηρήσαμε όλα τα στάδια της επεξεργασίας του καρπού, από τη σύνθλιψη των καρπών μέχρι την εμφιάλωση του κρασιού. Στη συνέχεια, σε ειδικά δοχεία εφαρμόσαμε την πατροπαράδοτη διαδικασία σύνθλιψης, το γνωστό “πατητήρι”, χρησιμοποιώντας όμως τα χέρια μας. Αφού σουρώσαμε το περιεχόμενο των δοχείων, δοκιμάσαμε το φρέσκο μούστο, και ενθουσιαστήκαμε με τη γλυκόξινη γεύση του!