ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ   /   Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση   /   Δημοτικό Σχολείο   /   Blog
Blog
Project Α΄τάξης: Ήρθαν τα Χριστούγεννα!
11. 01. 2021

Οι μέρες των γιορτών έφτασαν! Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α΄ τάξης πραγματοποίησαν με αγάπη και φαντασία μια σειρά από δραστηριότητες βασισμένες στα Χριστούγεννα. Ξεκινώντας από το μάθημα της Γλώσσας, κάθε παιδί έγραψε τα υλικά της αγαπημένης του συνταγής για ένα χριστουγεννιάτικο γλυκό. Αυτό έδωσε το κίνητρο να μπούνε μικροί και μεγάλοι στην κουζίνα για να δοκιμάσουν τις συνταγές τους στην πράξη! Τα παιδιά δούλεψαν με μεράκι και το αποτέλεσμα ήταν άκρως χριστουγεννιάτικο!

Με αφορμή την εποχή του χειμώνα και το κλίμα των Χριστουγέννων, οι μαθητές και οι μαθήτριες, παρατήρησαν διάφορες εικόνες και έγραψαν για αυτές, τίτλους και προτάσεις.

Σειρά είχαν τα Μαθηματικά, όπου τα παιδιά δημιούργησαν πρωτότυπα χριστουγεννιάτικα μοτίβα!

Στα Εικαστικά, ασχολήθηκαν με πορτρέτα γνωστών χριστουγεννιάτικων φιγούρων, όπως με αυτό του Καρυοθραύστη και του Ρούντολφ, ενώ στην Πληροφορική έμαθαν να φτιάχνουν χριστουγεννιάτικες κάρτες στο Microsoft Word.

Στο μάθημα της Θεατρικής Αγωγής, έπαιξαν παιχνίδια ενεργοποίησης και αυτοσχεδιασμού και μεταμορφώθηκαν σε μελομακάρονα, κουραμπιέδες, χριστουγεννιάτικα δεντράκια και στολίδια.

Τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα δεν θα μπορούσαν να λείψουν από το μάθημα της Μουσικής. Επιπλέον, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να παίξουν «Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος», όπου κατάφεραν να βρουν και να τραγουδήσουν τους στίχους.

Ακόμη μια όμορφη δράση έλαβε μέρος στο πλαίσιο του προγράμματος «Φύλακας- Άγγελος», κατά την οποία οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α΄ τάξης, ετοίμασαν και αντάλλαξαν χριστουγεννιάτικες κάρτες και ευχές, με τους φύλακες αγγέλους τους, μαθητές και μαθήτριες της Στ΄ τάξης.

Our avid readers read, discussed and sang the story of “Pete the Cat Saves Christmas”. In this rockin' spin on the traditional tale The Night Before Christmas, Pete the Cat proves that giving your all in the spirit of Christmas is the totally groovy thing to do. Students got down to business and drew Pete the Cat, his little yellow friend and his...magic bus! They also practiced writing the title of the book. The kids loved the story and the song! 

Η χριστουγεννιάτικη ενότητα της Α΄ τάξης, ολοκληρώθηκε με την ψηφιακή, πρωτότυπη χριστουγεννιάτικη γιορτή που οργάνωσαν και διεξήγαγαν οι μαθητές και οι μαθήτριές μας. Τα παιδιά, παρουσίασαν με εξαιρετική επιτυχία τη δραματοποιημένη αφήγηση της ιστορίας «Φρικαντέλα, η μάγισσα που μισούσε τα κάλαντα», του Ευγένιου Τριβιζά.

Χρόνια πολλά!

Eξερευνούμε
Αξιολογούμε
Αλλάζουμε τη ζωή μας
Γνωρίζουμε τον κόσμο
Κατακτούμε τη γνώση
Διαφοροποιούμε τις μεθόδους μας
Αποδεχόμαστε τη διαφορετικότητα
Χτίζουμε τον κόσμο
της φαντασίας μας
Καλλιεργούμε
παιδεία
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!