ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ   /   Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση   /   Δημοτικό Σχολείο   /   Blog
Blog
Project Γ' Τάξης: Προϊστορία
15. 04. 2022

Στο μάθημα της Ιστορίας στη Γ΄ τάξη, οι μαθητές και οι μαθήτριες ήρθαν σε πρώτη επαφή με τη γραμμή του χρόνου της Ιστορίας. Γνώρισαν οικισμούς και τον τρόπο ζωής των ανθρώπων της Προϊστορίας και προσπάθησαν όσο πιο βιωματικά γίνεται να κατανοήσουν τις συνθήκες ζωής των πρώτων ανθρώπων.

Ξεκινώντας το ταξίδι μας στον χρόνο, εξετάσαμε την ιστορία της κατοικίας. Είδαμε πού ζούσαν οι άνθρωποι, πώς ήταν οργανωμένοι, καθώς και πότε αισθάνθηκαν την ανάγκη να φτιάξουν τις κατοικίες τους. Με τη βοήθεια της κας Χρύσας Πολύζου, υπεύθυνης του Ομίλου Παιδικής Αρχιτεκτονικής, τα παιδιά λειτούργησαν σε ομάδες κατασκευάζοντας μία μακέτα του νεολιθικού οικισμού Τσατάλ Χουγιούκ.

  

   

Στη συνέχεια, ανέλαβαν τον ρόλο του "τροφοσυλλέκτη". Με τη βοήθεια του κου Στέργιου, μάζεψαν διάφορα χόρτα, παντζάρια, ζοχούς, κρεμμύδια. Παρατήρησαν τις ρίζες και τους βολβούς του κάθε φυτού.

  
 
  
 
 
Σειρά είχαν οι βραχογραφίες! Τα παιδιά, με τη συνεργασία της κας Ιωάννας Στρατόγλου, δασκάλας των Εικαστικών, είδαν ζωγραφιές στους τοίχους των σπηλαίων με παραστάσεις σημαντικών γεγονότων της ζωής των ανθρώπων. Έτσι, αποφάσισαν και οι ίδιοι να γίνουν δημιουργοί βραχογραφιών χρησιμοποιώντας φυσικά υλικά. 
 
  
 
Εντύπωση τους προκάλεσαν και τα κοσμήματα. Έτσι, έφτιαξαν πήλινες χάντρες, με τις οποίες στόλισαν τα κοσμήματά τους.
 
  
 
  
 
 
Ακόμη, με τη συνεργασία της κας Χρύσας, οι μαθητές και οι μαθήτριες χρησιμοποίησαν πηλό και έφτιαξαν νεολιθικά σπίτια σε μια μακέτα του οικισμού της Χοιροκοιτίας. 
 
  
 
 
  
 
Οι μαθήτριες και οι μαθητές ολοκλήρωσαν το project τους με τη δημιουργία ειδωλίων από αλατοζύμη.
 
  
 
 
  
Eξερευνούμε
Αξιολογούμε
Αλλάζουμε τη ζωή μας
Γνωρίζουμε τον κόσμο
Κατακτούμε τη γνώση
Διαφοροποιούμε τις μεθόδους μας
Αποδεχόμαστε τη διαφορετικότητα
Χτίζουμε τον κόσμο
της φαντασίας μας
Καλλιεργούμε
παιδεία
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!