ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ   /   Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση   /   Δημοτικό Σχολείο   /   Blog
Blog
Project Γ' τάξης: "Παιδιά ενωθείτε, στο σχολείο οργανωθείτε!"
08. 10. 2019

Στο ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς τα παιδια της Γ' τάξης ασχολήθηκαν με το σχολείο τους. Αρχικά συζήτησαν και κατέληξαν σε μερικούς κανόνες για την τάξη τους, τους οποίους ανάρτησαν σε μια μεγάλη αφίσα. Στο πρόγραμμα "Σχολική και Κοινωνική Ζωή" με την ψυχολόγο, κ. Εβίτα, διάλεξαν έναν κανόνα και έγραψαν γράμμα στον διευθυντή, προκειμένου να εξηγήσουν τη σημασία του.

Έπειτα, έπιασαν τις μεζούρες και μέτρησαν όλα τα αντικείμενα της τάξης, ώστε να ζωγραφίσουν σε ομάδες τον χάρτη της τάξης τους! Έτσι έγινε μια εξάσκηση της χωρικής αντίληψης και του προσανατολισμού. 

Στη συνέχεια, επισκέφθηκαν τη Βιβλιοθήκη και παρακολούθησαν μια πολύ ενδιαφέρουσα παρουσίαση για την ιστορία της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής!

Περιηγήθηκαν στους γύρω χώρους του Campus, ώστε να παρατηρήσουν τα μνημεία και τα μέρη για τα οποία τους μίλησαν οι κυρίες της Βιβλιοθήκης. Έβγαλαν μερικές φωτογραφίες από τα πιο ενδιαφέροντα σημεία και έγραψαν λεζάντες στο μάθημα της Γλώσσας.

 

Όταν επέστρεψαν στην τάξη, διάλεξαν τις αγαπημένες φωτογραφίες τους, για να τις παρουσιάσουν στην έκθεση!

Επειδή, όμως, το διάλειμμα παίζει σημαντικό ρόλο στη σχολική ζωή, αποφάσισαν να συζητήσουν για τα αγαπημένα τους παιχνίδια. Σε ζευγάρια διάλεξαν από ένα παιχνίδι και περιέγραψαν γραπτά τους κανόνες του. Στο τέλος ένωσαν όλα τα παιχνίδια και δημιούργησαν το δικό τους βιβλίο των παιχνιδιών!

Εκτός απ' το δικό τους σχολείο, ασχολήθηκαν και με διάφορα σχολεία από όλο τον κόσμο! Μελετώντας ένα ηλεκτρονικό άρθρο, παρατήρησαν φωτογραφίες από διαφορετικά σχολεία, μοιράστηκαν τις εντυπώσεις τους και έφτιαξαν μικρές παρουσιάσεις με τη βοήθεια της τεχνολογίας!

Κάνοντας ένα μικρό ταξίδι στα παλιά μέσα από το μάθημα της Γλώσσας, διάβασαν διάφορα αποσπάσματα από μαθητές σχολείων μιας άλλης εποχής και αποφάσισαν να κάνουν κι εκείνοι τη δική τους έρευνα! Πήραν, λοιπόν, μικρές συνεντεύξεις από γονείς και παππούδες κι έτσι, έμαθαν μερικές πληροφορίες για τα σχολεία του παρελθόντος. Αναγνωστικά, παλιά τετράδια, κασετίνες και λευκώματα παρουσιάστηκαν στην τάξη και ζωντάνεψαν τις παλιές αίθουσες!

Στο τέλος, οργάνωσαν την έκθεσή τους, όπου παρουσίασαν όλο το υλικό στους/στις εκπαιδευτικούς και τις υπόλοιπες τάξεις του σχολείου. Κολάζ με φωτογραφίες, παλιά αλφαβητάρια, αλλά και ηλεκτρονικές παρουσιάσεις αποτέλεσαν τα εκθέματα του δικού τους μουσείου, από το οποίο οι επισκέπτες έφυγαν ενθουσιασμένοι!

Eξερευνούμε
Αξιολογούμε
Αλλάζουμε τη ζωή μας
Γνωρίζουμε τον κόσμο
Κατακτούμε τη γνώση
Διαφοροποιούμε τις μεθόδους μας
Αποδεχόμαστε τη διαφορετικότητα
Χτίζουμε τον κόσμο
της φαντασίας μας
Καλλιεργούμε
παιδεία
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!